Julekonfekt kan dere lage selv. Og for oss som ikke tåler melk, kan det være lurt å lage egen konfekt, for å unngå eventuelle ingredienser man ikke tåler. Også smaker det jo vidunderlig godt da. Og dette blir sunn konfekt, når man bruker mørk sjokolade og Cocosa. Likøren er valgfritt…dere kan nøye dere med bare presset appelsin.
Foto: Svein Raste
Dette trenger dere:
1 pakke plamil mørk sjokolade
Cocosa – extra virgin
Hasselnøtter (gjerne økologiske) (mandler kan og brukes)
Dadler (gjerne økologiske) evt. også Aprikoser
cointreau, tia maria, presset appelsin
Konfektformer
Slik gjør dere:
Smelt sjokolade og ca. 100 g Cocosa på svak varme. Hakk nøtter og skjær dadler i fine biter. Ha litt nøtter/frukt i konfektformene (plastformer kjøpt på IKEA). Bland litt likør eller appelsin i sjokoladen, etter ønske, og hell flytende sjokoladeblanding over i formene. Sett i kjøleskap for avkjøling. Tas ut av formene når de er stivnet, og legges pent i kakebokser. Oppbevares i kjøleskap. Nyt smaken av hjemmelaget konfekt!
Foto: Svein Raste
Drømmen om en hvit jul….
20/12/2015
Julekonfekt
Elisabeth dessert arkiv, Dessert 0 Comments
Julekonfekt kan dere lage selv. Og for oss som ikke tåler melk, kan det være lurt å lage egen konfekt, for å unngå eventuelle ingredienser man ikke tåler. Også smaker det jo vidunderlig godt da. Og dette blir sunn konfekt, når man bruker mørk sjokolade og Cocosa. Likøren er valgfritt…dere kan nøye dere med bare presset appelsin.
Foto: Svein Raste
Dette trenger dere:
1 pakke plamil mørk sjokolade
Cocosa – extra virgin
Hasselnøtter (gjerne økologiske) (mandler kan og brukes)
Dadler (gjerne økologiske) evt. også Aprikoser
cointreau, tia maria, presset appelsin
Konfektformer
Slik gjør dere:
Smelt sjokolade og ca. 100 g Cocosa på svak varme. Hakk nøtter og skjær dadler i fine biter. Ha litt nøtter/frukt i konfektformene (plastformer kjøpt på IKEA). Bland litt likør eller appelsin i sjokoladen, etter ønske, og hell flytende sjokoladeblanding over i formene. Sett i kjøleskap for avkjøling. Tas ut av formene når de er stivnet, og legges pent i kakebokser. Oppbevares i kjøleskap. Nyt smaken av hjemmelaget konfekt!
Foto: Svein Raste
Drømmen om en hvit jul….