Lett, krydret og veldig godt…Til helgekosen, eller hverdags? Fritt valg. Fylt paprika kan varieres på utallige måter, med tacokrydder, med ost, med guacamole, med tomatpure, med oksekjøtt, med kylling, vegetarisk, med ris? Og paprika som bakes i ovnen, får en sødme og en smak som er fantastisk,,,prøv det og overrask din kjære og barna med snaddermat som dette på en helt vanlig tirsdag!

05.01.2016 - 1 (2)

Dette trenger dere: 

4 paprika

400 g kjøttdeig

1 sjalottløk

1 oksebuljong

2 dl vann

2 ss tomatpure

chilipulver

oregano

matfløte

ketchup

eller ganske enkelt med tacokrydder fra pose

kokt ris

salat ved siden av

tortillachips til topping

evt. ost til gratinering

05.01.2016 - 1 (3)

Slik gjør dere:

Stek kjøttdeigen, eller annen type kjøtt. Hvis dere velger tomatvarianten, så finhakk løken og stek sammen med kjøttet, bland inn tomatpure, litt vann ca. 1 dl, 2 ss ketchup en oksebuljongterning og krydder (chili, oregano). Tilsett evt. litt matfløte. Kok ris og bland med kjøttet. Fyll paprikaene og stek på 200 g i 20-30 minutter. Kan gratineres med ost mot slutten.

Tacovarianten: Stek kjøttdeig, og bland inn tacokrydder og vann etter oppskrift på pakken. Rens og fyll paprikaene og stek på 200 g i 20-30 minutter, topp med tortillachips mot slutten. Servers med hjemmelaget guacamole (se bloggen under tilbehør for oppskrift).

Retten kan være både forrett og hovedrett – kos dere!!!

05.01.2016 - 1

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: 30-40 minutter