07.12.2015 - 1

Er det ikke deilig med hverdag igjen? Å være ferdig med julematen og spise sunnere?Da kan det kanskje smake med en suppe??? Dette er en kremet variant av tomatsuppe, som smaker til lunsj, til middag eller kvelds. Enkel og godt, og sunt med kikerter som inneholder verdifulle næringsstoffer. Disse belgfruktene er kolesterolsenkende (noen kjæresten min må passe på), de kan derfor virke forebyggende på hjertesykdommer (spesielt sammen med hvitløk), grønnsaken gir stabilt blodsukker og forebygger derfor diabetes, de har prebiotisk virkning og er derfor bra for tarmfloraen, de inneholder jern som mange kvinner trenger, og mangan som er et viktig antioksidant samt magnesium, som inngår i en rekke prosesser i kroppen. Kikerter gir energi og metthetsfølelse, de har fem ganger så høyt proteininnhold og fire ganger så høyt proteininnhold som poteter, så her er det mye å hente i forhold til en lettere og sunnere livsstil nå på nyåret!

Dette trenger dere:

1 sjalottløk
2-3 fedd hvitløk, gjerne fersk
1/2 chili
2 bokser hermetiske tomater (gjerne Eldorado med hvitløk og basilikum)
2 ss tomatpure, 2 ts provancekrydder
1 grønnsaksbuljong
6dl vann
salt og pepper
kokte egg, kikerter, soyamatfløte

Slik gjør dere:

Hakk sjalottløk, hvitløk og chili. Ha olje i en varm gryte og fres løken noen minutter, ha oppi hvitløk og chili og la det bli mykt. Tilsett tomatpure og bland det sammen med det andre. La det surre noen minutter. Ha over de hermetiske tomatene og tilsett provancekrydder. Løs en grønnsaks-buljongterning i litt varmt vann og tilsett i suppa, samt ca. 6 dl vann. La suppa koke ti minutter. Tilsett ferdig kokte kikerter (Go green f.eks), husk å skylle dem og kok egg. Avkjøl eggene litt, fjern skallet og del eggene i to. Jevn suppa med ca. 1 dl soyafløte, ikke la det koke, da skiller den seg. Server suppa med egg og brød til. Vel bekomme!!!

25.12.2015 - 1 (1)

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: 30 minutter