28.12.2015 - 1 (6)

Sheperd’s pai stammer fra Irland og Storbritannia. Men mitt første møte med den var hos tante Eva på Åssiden i Drammen, for mange år siden. Dette er er form for ovnsbakt gryterett med potetmos på toppen som gratineres. Her kan dere bruke opp rester av poteter og grønnsaker etter de store julemåltidene, og kjøttet kan varieres etter hva man har tilgjengelig. Enkel og god mat som metter, men samtidig er en avveksling fra store, tunge middager. Og kosemat for kjærestepar som vil lage noe godt til kvelds…God start på hverdags-middagen!!!

Dette trenger dere:

400 g kjøttdeig

1 sjalottløk

3 ss tomatpure

2 ss ketchup

8 poteter

2 dl melk (rismelk)

1 ss melange (blå ved allergi)

salt og hvitpepper

amerikansk grønnsaksblanding

eller

2 gulrøtter

1 pose selskapserter

1 boks mais

28.12.2015 - 1 (4)

Slik gjør dere:

Potetmos:Kok poteter. Avkjøl og skrell potetene. Mos med en grønnsaksmoser, og tilsett melk (rismelk ved allergi)  ca. 2 dl, samt 1 ss margarin (blå uten ved allergi). Bland godt og smak til med salt og hvitpepper. Posepotetstappe kan også brukes 🙂

Kjøttfyll: Hakk sjalottløk og brun denne sammen med kjøttdeig. Tilsett tomatpure og la de surre litt. Tilsett ketchup, litt vann (1 dl) og bland. Tilsett evt. litt fløte hvis du har.

Legg grønnsakene nederst i en ildfast form, så legges kjøttfyllet på og dekk over med potetmosen. Stek i ovnen på 225 grader i ca. 15 minutter til toppen er lett brunet.

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: 45 minutter