Det er flest hverdager,,,men hverdagsmat trenger ikke være kjedelig. Så når minstejenta vil ha pølser til middag, trenger ikke retten bestå av pølser på en tallerken etterfulgt av en kladd med potetmos laget fra pose…En pølsegrateng er en god måte å lure inn grønnsaker og få til en fullverdig middag med pølser som hovedingrediens. Og pølsene er av typen go og mager, uten melk og gluten, for oss med allergi. Da retten skal gratineres, kan man ved allergi bare ta av en porsjon og gratinere uten ost, evt. med tofu mozarella ost isteden. Godt blir det uansett, og det er veldig enkelt.

Dette trenger dere (4 pers):

1 pakke go og mager middagspølser fra Gilde

1 sjalottløk

2 fedd hvitløk

4 ss tomatpure

2 ts oregano

3 gulrøtter

1/2 brokkoli

1 pakke hermetiske tomater (Eldorado)

1/2 grønnsaksbuljong

salt og pepper

2 ts paprikapulver

1 pakke (250 g) glutenfrie fullkornspastaskruer fra schär

200 g revet ost

06.01.2016 - 1

Slik gjør dere:

  1. kok pasta
  2. finhakk løk og hvitløk og del gulrøtter i biter
  3. Ha olje i panna og fres hvitløk og løk i noen minutter
  4. tilsett tomatpure og oregano og la det surre med.
  5. tilsett gulrøtter, hermetiske tomater, grønnsaksbuljong og evt. litt vann.
  6. krydre med salt, pepper og paprikapulver
  7. del pølsene i biter og bland inn i sausen.
  8. bland pastaen inn i sausen og ha alt over i en ildfast form og strø revet ost over
  9. gratiner i stekeovnen ca. 10 minutter på 225 grader.

Vel bekomme!!!

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: 30-40 minutter