Laks kan varieres i det uendelige. Det er en kunst å ta det man har i kjøleskapet og sette sammen en  rett. Det fordrer selvsagt at man har noe i kjøleskapet, men det sørger jeg alltid for. Masse gode grønnsaker, som kan bli deilig tilbehør til en middagsrett. Ofte tar jeg turen innom en tyrkisk grønnsakshandler i Drammen, men nå har jammen kiwi senket prisene også, så det er ingen grunn til å spise sunt! Å prøve ulike grønnsaker sammen, det er bare gøy! SÅ bruk fantasien, kjenn på smakene, se det for dere, og kreer nye retter!!!Bønner har et høyt innhold av løselige kostfiber som bidrar til å senke kolesterolet, holde blodsukkeret stabilt og gi varig metthetsfølelse. De inneholder mye proteiner, mineraler og vitaminer. Og selvsagt kan denne retten spise rent vegetarisk, for dere som ønsker det! Lag en stor porsjon spinat med bønner!

25.01.2016 - 1

Dette trenger dere (2 porsjoner):

2 laksefileter

2 fedd hvitløk

1/2 rød paprika

1 pakke frisk spinat

1 boks/pakke hvite, kokte bønner

olje

salt og pepper

soyasaus

Slik gjør dere:

  1. Sett laksen til steking i en ildfast form på 225 grader i ca. 10-15 minutter
  2. Finhakk hvitløk og del paprika i biter/strimler
  3. Fres i stekepanna med olje og tilsett fersk spinat. La dette frese en stund, til spinaten synker sammen.
  4. Tilsett bønner og vend inn.
  5. Server laksen på en seng av spinat og bønner, og hell på litt salt soyasaus

Vel bekomme!!!

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: 30 minutter