Oksefilet blir aldri feil. Dette er kosemat året rundt. Og indrefilet er av og til på tilbud, og hvis man tar en svipptur til Sverige kan man få indrefilet til en god pris (Svein var av gårde før jul, og betalte ca. 170 kroner kiloen,,,) ellers er det jo rimelig dyrt her i Norge…Men man trenger ikke mengder heller til et kjærestepar – ca. 200 gram per person. Og når kjøttet helstekes, blir det utrolig saftig og mørt. Med en kjerne-temperatur på 60 grader får det en lekker rosa kjerne. Tilbehøret kan varieres i det uendelige,,,her har vi med fiken, glaserte sjalottløk, bakt paprika og cherrytomater, og litt kokt blomkål og brokkoli. Sausen jukset vi litt med, men kokken syntes ikke den var særlig god, så vi må nok lage en bernaise snart, som også koldjomfrua kan spise.

31.12.2015 - 1 (16)

Foto: Svein Raste

Dette trenger dere:

500 g indrefilet av okse

6 små sjalottløk

1 smakspaprika

4 fiken

6 cherrytomater

1/2 blomkål

1/2 brokkoli

salt pepper

bernaisesaus

 

31.12.2015 - 1 (15)

Foto: Svein Raste

Slik gjør dere:

Brun oksefileten i melange/olje på begge sider i stekepanna. Legg den over i en ildfast form sammen med fiken delt i to, hele cherrytomater, paprika delt i to og sjalottløk, som på forhånd er brunet i stekepanna med litt sukker (glasering). Stikk inn steketermometer på det mest kjøttfulle, og stek på 200 grader til termometeret viser ca. 60 grader (=medium, 55 grader=blodig/rå). La kjøttet hvile i 10 minutter, før det skjæres i fine skiver.

Lag stekte potetskiver: sett ovnen på 225 grader, skjær amadinepoteter i skiver og legg i ildfast form med olje, salt og grov pepper. Stekes i ca. 30 minutter til de er møre.

Server kjøttet omgitt av lekkert tilbehør, med litt bernaise eller sjyen fra stekingen.

06.01.2016 - 1 (5)

Foto: Svein Raste

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: 1 time