Varmen har definitivt kommet her på Østlandet – og den kom som en eksplosjon! Og med varmen kommer lysten på mat som smaker av sommer. Lekker og lett mat, fargerik mat, mat med masse smak; mat som passer til en kjæreste-helg med et godt glass iskald vin til. Og kjæresten i armkroken. Og kjærestekokken han vet hva jeg liker, hva som smaker og ser innbydende ut. Og jeg lar meg friste, gang på gang… Ikke vanskelig å bli fristet i grunnen – det ser dere jo selv. Denne gangen fristet han meg med gratinerte krepsehaler. Skalldyr igjen, fordi vi elsker det! Fordi skalldyr er kjærestemat nummer 1, som vi skrev om i vårt aller først innlegg for over 1 år siden.
Foto: Svein Raste
Dette trenger du:
- 10 sjøkreps (2 pers)
- 2 fedd hvitløk
- 1 chili
- 1 sjalottløk
- 1 ss tørka dill
- 1/4 presset sitron
- 50 g melange/smør (blå melange uten melk v/allergi)
Slik gjør du:
- Del sjøkreps på langs – ta evt. av hodet
- Finhakk hvitløk, sjalottløk, chili
- Smelt smør/melange og fres hvitløk, sjalottløk og chili i dette i en kjele
- Smak til smøret med dill og sitron
- Ha sjøkrepsene i en ildfast form og fordel smøret over kjøttet i krepsene
- Varm i ovnen på 170 grader i 3-4 minutter – like lenge som et laaangt kysss…
- Del smakspaprika i to og stek i olje i stekepanna
- Pynt en asjett med paprika og litt grønt
- Dander sjøkrepsene pent på tallerkenen og server!
- En kald hvitvin eller rosévin smaker nydelig til
- Vel bekomme!
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 20 minutter
God helg – hilsen kjærestekokken og koldjomfrua
Foto: Svein Raste
05/05/2016
Led meg inn i fristelsen – med gratinerte krepsehaler i hvitløk, dill og chili
Elisabeth Uncategorized 0 Comments
Varmen har definitivt kommet her på Østlandet – og den kom som en eksplosjon! Og med varmen kommer lysten på mat som smaker av sommer. Lekker og lett mat, fargerik mat, mat med masse smak; mat som passer til en kjæreste-helg med et godt glass iskald vin til. Og kjæresten i armkroken. Og kjærestekokken han vet hva jeg liker, hva som smaker og ser innbydende ut. Og jeg lar meg friste, gang på gang… Ikke vanskelig å bli fristet i grunnen – det ser dere jo selv. Denne gangen fristet han meg med gratinerte krepsehaler. Skalldyr igjen, fordi vi elsker det! Fordi skalldyr er kjærestemat nummer 1, som vi skrev om i vårt aller først innlegg for over 1 år siden.
Foto: Svein Raste
Dette trenger du:
Slik gjør du:
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 20 minutter
God helg – hilsen kjærestekokken og koldjomfrua
Foto: Svein Raste