På Rastebu vokser rabarbra ved hytteveggen. De store grønne bladene skjuler rødgrønne stilker, som kan brukes til så mangt. Tidligere har vi laget rabarbrakompott, men siden kjærestekokken elsker søtsaker og kaker, ville jeg prøve meg på en pai. Jeg kom over en halvferdig deig fra det glutenfrie verkstedet, og tenkte at denne skal vi prøve på hytta i sommer. Så da ble deg pai på han Raste til kvelden. Mmmm…deilig, søtt og syrlig,,,en glad mann er en fordel…
Slik gjør dere:
Rens, vask og skrell rabarbra, ikke bruk bladene
Lag deigen etter anvisning på pakken søt paideig.
Hakk rabarbra i biter og ha i en arbeidsbolle, bland inn ca. 2,5 dl sukker, 2 ss potetmel, 2 ts kanel
Stek paideigen først i 10 minutter
Avkjøl litt og ha på rabarbra-fyllet
Stek videre i ca. 40 minutter
Server med is, krem, eller vaniljesaus, eller helt som den er
Vanskelighetsgrad: middels
Tid: 1 1/2 time
Nyt sommerens skatter, nyt dagen, nyt hverandre…
Foto: Svein Raste
09/07/2016
Rabarbrapai
Elisabeth rabarbra Bakst, Dessert, Kortreist mat 0 Comments
På Rastebu vokser rabarbra ved hytteveggen. De store grønne bladene skjuler rødgrønne stilker, som kan brukes til så mangt. Tidligere har vi laget rabarbrakompott, men siden kjærestekokken elsker søtsaker og kaker, ville jeg prøve meg på en pai. Jeg kom over en halvferdig deig fra det glutenfrie verkstedet, og tenkte at denne skal vi prøve på hytta i sommer. Så da ble deg pai på han Raste til kvelden. Mmmm…deilig, søtt og syrlig,,,en glad mann er en fordel…
Slik gjør dere:
Rens, vask og skrell rabarbra, ikke bruk bladene
Lag deigen etter anvisning på pakken søt paideig.
Hakk rabarbra i biter og ha i en arbeidsbolle, bland inn ca. 2,5 dl sukker, 2 ss potetmel, 2 ts kanel
Stek paideigen først i 10 minutter
Avkjøl litt og ha på rabarbra-fyllet
Stek videre i ca. 40 minutter
Server med is, krem, eller vaniljesaus, eller helt som den er
Vanskelighetsgrad: middels
Tid: 1 1/2 time
Nyt sommerens skatter, nyt dagen, nyt hverandre…
Foto: Svein Raste