På Rastebu vokser rabarbra ved hytteveggen. De store grønne bladene skjuler rødgrønne stilker, som kan brukes til så mangt. Tidligere har vi laget rabarbrakompott, men siden kjærestekokken elsker søtsaker og kaker, ville jeg prøve meg på en pai. Jeg kom over en halvferdig deig fra det glutenfrie verkstedet, og tenkte at denne skal vi prøve på hytta i sommer. Så da ble deg pai på han Raste til kvelden. Mmmm…deilig, søtt og syrlig,,,en glad mann er en fordel…

07.07.2016 - 1

Slik gjør dere: 

Rens, vask og skrell rabarbra, ikke bruk bladene

Lag deigen etter anvisning på pakken  søt paideig.

Hakk rabarbra i biter og ha i en arbeidsbolle, bland inn ca. 2,5 dl sukker, 2 ss potetmel, 2 ts kanel

Stek paideigen først i 10 minutter

Avkjøl litt og ha på rabarbra-fyllet

Stek videre i ca. 40 minutter

Server med is, krem, eller vaniljesaus, eller helt som den er

07.07.2016 - 1 (11)

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: 1 1/2 time

Nyt sommerens skatter, nyt dagen, nyt hverandre…

07.07.2016 - 1 (1)

Foto: Svein Raste