Siden ei fin tynnribbe ble til overs fra julen 2016, ble det påskeribbe påsken 2017 istedenfor. Koldjomfrua stekte ribba etter familietradisjoner, og så la vi den litt på grillen til slutt før servering, sammen med noen hjemmelagede Bratwürst fra Rollag stasjon. Og vipps så hadde vi et herlig påskemåltid, som ble fortært utendørs på hytta på Veggli, i selskap av gode venner. Ribbe er enkelt å lage, og veldig smakfullt året rundt. Og med en tur innom grillen, blir det helårsmat for utendørs nytelse. Ribbe kan fint stekes på sommeren også, for eksempel med litt BBQ-saus til, så har dere en herlig sommer-ribbe!
Dette trenger dere:
Tynnribbe
salt pepper
surkål, pølser, poteter
Slik gjør dere:
Ta fram ribba 1-2 dager før steking
Rut svoren og gni inn med salt og pepper
Sett stekeovnene på 200 grader
Ha ribba i en langpanne/ildfast form med en tallerken i bunnen (med tallerkenbunnen opp) og legg ribba over denne, slik at fettet vil renne ned på sidene når den stekes
Dekk til med aluminiumfolie og damp i 45 minutter med cirka 2-3 dl vann i bunnene av formen
Ta av folien og stek videre på 180 grader i 1- 1 1/2 time. Skru på grillelementet i ovnene mot slutten og få sprøstekt svor – obs! følg med så den ikke blir svidd.
Etterstek noen på grillen, for å få litt grillsmak på ribba, og server med surkål, stekte potetskiver og grillpølser.
Velbekomme!
God Påske
15/04/2017
Ribbe – jula varer helt til påske
Elisabeth svinekjøtt Uncategorized 0 Comments
Siden ei fin tynnribbe ble til overs fra julen 2016, ble det påskeribbe påsken 2017 istedenfor. Koldjomfrua stekte ribba etter familietradisjoner, og så la vi den litt på grillen til slutt før servering, sammen med noen hjemmelagede Bratwürst fra Rollag stasjon. Og vipps så hadde vi et herlig påskemåltid, som ble fortært utendørs på hytta på Veggli, i selskap av gode venner. Ribbe er enkelt å lage, og veldig smakfullt året rundt. Og med en tur innom grillen, blir det helårsmat for utendørs nytelse. Ribbe kan fint stekes på sommeren også, for eksempel med litt BBQ-saus til, så har dere en herlig sommer-ribbe!
Dette trenger dere:
Tynnribbe
salt pepper
surkål, pølser, poteter
Slik gjør dere:
Ta fram ribba 1-2 dager før steking
Rut svoren og gni inn med salt og pepper
Sett stekeovnene på 200 grader
Ha ribba i en langpanne/ildfast form med en tallerken i bunnen (med tallerkenbunnen opp) og legg ribba over denne, slik at fettet vil renne ned på sidene når den stekes
Dekk til med aluminiumfolie og damp i 45 minutter med cirka 2-3 dl vann i bunnene av formen
Ta av folien og stek videre på 180 grader i 1- 1 1/2 time. Skru på grillelementet i ovnene mot slutten og få sprøstekt svor – obs! følg med så den ikke blir svidd.
Etterstek noen på grillen, for å få litt grillsmak på ribba, og server med surkål, stekte potetskiver og grillpølser.
Velbekomme!
God Påske