Skalldyr er vår store favoritt, og det er så mye godt man kan lage av disse fine råvarene. Det gjelder å prøve litt nytt innimellom, og denne helgen fant vi en ny oppskrift vi ville prøve. Med gressløk fra terrassekassen og smak av deilig, søte epler. Og dill – riktignok kjøpt i butikken, men for en urt til skalldyr! Den gjør susen. Og så er det jo koselig da, å sette seg ut på terrassen, ta et glass hvitvin og nyte strålene fra den nå litt svakere høstsola, med hjemmelaget krabbesalat på toast på tallerkenen.

 

Dette trenger dere: 

2 krabbeskjell med innhold

1 pakke lett majones

1/2 eple

1/2 agurk

1/4 rødløk

dill

gressløk

salt og pepper, 2 dråper tabasco

litt presset sitron

noen reker til pynt

2 skiver brød

olivenolje

Slik gjør dere:

Finhakk agurk, løk, eple, dill, gressløk og bland inn i majonesen. Tilsett presset sitron (ca. 1/4), noen dråper tabasco, og bland inn kjøttet fra krabbeskjellene. Krydre og smak til med salt og pepper.

Ha olivenolje i en panne, og rist brødskiver/loff slik at disse blir sprø og litt stekt.

Pynt tallerkenen med krabbesalat på toast, eller krabbesalat oppi et krabbeskjell, med noen reker, pynt med eplebåter og dill. Server med et iskaldt glass hvitvin.

Vel bekomme!