Kjærestekokken står for det meste av middagene her i huset, men så liker jo jomfrua hans å kokkelere litt hun og, hun hjelper jo til, men det er gøy å prøve litt på egenhånd – og kanskje imponere kokken litt i hverdagen? Denne fiskesuppa er enkel, den er lagd med fiskebuljong, så den kan dere fint få til alle sammen. Og den smaker til terningkast fem, sammenlignet med en skikkelig hjemmelaget restaurant-fiskesuppe kokt på fiskebein, blåskjell osv. Så det er jo ikke så verst i grunn å få 5 i karakter fra kokken sjøl. Den var nok sjalottlauken som gjorde susen!Denne suppa kan lages gluten-og melkefri.

Dette trenger dere: 

4 laksefileter rå

1 pakke kokte scampi

1 sjalottløk

2 hvitløk

1/2 chili

2 gulrøtter

1 smakspaprika

1/2 sellerirot

1 ts søt chilipulver

2 fiskebuljongterninger

1 grønnsaksbuljong

1 dl hvitvin

1 ss maisennamel

soyamatfløte/matfløte

olivenolje

frisk gressløk/persille

Slik gjør dere: 

Finhakk hvitløk, chili, sjalottløk, hakk gulrot i fine staver, skjær paprika i strimler, og skjær selleri i terninger. Fres dette i olje i en stor gryte i noen minutter. Tilsett søt chilipulver og la de fres med litt, hell på ca. 1 1/2 liter vann og ha i buljong, la dette løses opp og la grønnsakene koke i kraften ca. 15-20 minutter. Tilsett hvitvin.

Jevn så kraften med maisenna rørt ut i en kopp vann. La suppa koke noen minutter, smak til med salt og pepper, og spe med fløte. Ha over fersk gressløk, finhakket. Ha i fisken delt opp i terninger, og la denne trekke i ca. 5 min. Ha i Scampi helt til slutt, og kok opp suppa så den er god og varm, før servering. Pynt med kruspersille, og server med rundstykker eller brød, og eventuelt en rømmeklatt på toppen!

Mat som varmer nå som høsten er her…

Vel bekomme!