Ingenting er som multer, i hvert fall ikke dem du plukker selv. Så etter mange timer i myr og skog, var det ekstra artig å prøve å lage en kake med skogens gull. Vi skulle ha selskap, og da er det gøy å diske opp med en overraskelse til dessert. Denne ble laget gulten-og melkefri, men det er valgfritt. En nydelig dessertkake, for dem som liker skogens eksklusive bær. Det gjør definitivt vi!

Dette trenger dere: 

Kakebunn

 • 3 dl hasselnøtter/mandler
 • 2 dl kokosblomstsukker (evt. rårørsukker)
 • 5 eggehviter

Iskrem

 • 5 stk gelatinplater
 • 3 dl kremfløte/soyakremfløte
 • 5 øko eggeplommer
 • 2 dl kokosblomstsukker (evt.rårørsukker)
 • 2.5 dl multer

Toppingen

 • 2.5 dl multer
 • 1 dl kokosblomstsukker (evt. rårørsukker)

Slik gjør dere: 

 1. Forvarm stekeovnen til 180gC.
 2. Kle en kakeform (24cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Mal nøttene på en kvern eller finhakk dem i en foodprosessor. Stivpisk eggehvitene. Rør malte nøtter og kokosblomstsukker forsiktig inn i eggehviten. Ha det i formen og stek på nederste rille i ca.40minutter. Avkjøl kaken.
 3. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5minutter. Hell av vannet. Kok opp 0,5dl vann og løs en etter en av gelatinplate opp i denne halve desiliteren.
 4. Pisk kremfløten til krem og sett den kaldt. Pisk eggeplommer og kokosblomstsukker til løs eggedosis. Kokosblomstsukkeret gir ikke den samme eggedosis-konsistensen som rårørsukker gir, men det går fint. Vend inn den piskede kremen og multer. Spes så forsiktig med den oppløste gelatinen, mens du rører forsiktig så den fordeler seg jevnt i iskremen. Ha så kremen utover den avkjølte kakebunnen, kle kakeformen med et lokk som tåler frysing eller med plast og sett den i fryseren. La kaken fryse i 4 timer, eller natten over.
 5. Kjør multene til toppingen sammen med kokosblomstsukkeret med en stavmikser til en jevn purè, eller rør multene bare sammen til et rørt syltetøy. Purèen eller syltetøyet pynter du kaken med rett før servering.
 6. Ta opp kaken i god tid før servering, da den må bli litt myk før den skal spises.

Nyt!!!