Å grave en laks selv er faktisk ganske enkelt. Du kan bruke laks eller ørret, fersk fisk så klart, og har du fisket den selv, er det jo ekstra moro. Det tar ca. 3 dager, og denne retten er super til koldtbordet, til en forrett eller til julematen. Vi lagde denne til et selskap – til vår innflyttingsfest med gode venner, hvor vi feiret at vi er blitt samboere. Det ble et koselig lag!

Dette tenger dere:

700 g Frøya laks

1  1/2 ss sukker

1  1/2 ss salt

1/2 ts sort pepper

Hakket fersk dill

1/2 ts konjakk

Slik gjør dere:

Ha laksefiletene i en form

Strø salt og sukker over

Krydre med pepper og dill

Drypp over konjakk (du kan også bruke akevitt)

La stå 3-4 dager i kjøleskapet tildekket med folie

Snu filetene rundt hver dag

Server med flatbrød, poteter og annet godt tilbehør.

Vel bekomme!