Vi elsker molter, og det er ekstra stas å lage en dessert av selvplukkede molter fra myrene på Veggli. Det er en hard jobb å plukke disse bæra, og det blir mange timer gående i tunge myrer. Men gevinsten er jo fantastisk – nydelige desserter, kaker og i tillegg god trim, nydelig natur og tid sammen. Her er vår versjon av tilslørte bondepiker med moltesyltetøy.

Dette trenger dere:

200 g molter

2 ss sukker,  1 ss honning

glutenfrie kjeks, eller annen lys kjeks etter smak

Kremfløte/soyakremfløte

 evt. noen dråper tia Marie på som topping

Slik gjør dere: 

Kok syltetøy av moltene. Kok opp sammen med sukker og honning og la det småkoke i 5-10 minutter til det tykner litt. Avkjøl syltetøyet. Ha kjeks i en pose og knus disse. Pisk krem (ha gjerne litt moltekraft i kremen), og ha molter, kjeks, krem osv. lagvis i dessertglass. Server og nyt smakene av skog og natur.

Foto: Svein Raste

Dessertskåler og lykt fra Perfect Home