Høsten er tid for lammekjøtt, og for oss er dette topp mat som alltid smaker. Og vi elsker å prøve nye varianter av retter med lam. Og lam i gryte, skaper så utrolig herlige smaker sammen med løk, grønnsaker, tomat og ikke minst rødvin. Det er bare å glede seg til kveldens måltid etter flere timer på tur i fjellet, en nydelig høstdag. Kjærestekokken har forberedt det meste på forhånd før vi gikk på tur, så da er det bare å sette over gryta, og la den putre og kose seg utover ettermiddagen og kvelden, mens duften av tomater og lam sprer seg i hytta. Koldjomfrua skal bake Foccacia til retten, oppskriften finner dere på bloggen.

Dette trenger dere: 

2 kg lammebog

3 gulrøtter

2 stangselleri stilker

5 sjalottløk

5 små rødløk

1 paprika

4 fedd hvitløk

1 boks hakkede hermetiske tomater

1 boks hele tomater

1 dl tomatpure

1 pakke kokte hvite bønner

2 laurbærblader

salt, pepper, timian

2 dl rødvin

5 dl vann

slik gjør dere:

Brun kjøttet i smør/olje i stekepanna. Hakk grønnsaker i biter, strimler, rens løken og stek i stekepanna med litt sukker. Ha tomater, tomatpure, og alle grønnsaker i gryta med vann. Ha i kjøttet og løken, kok ut stekepanna med litt vann, og tilsett gryta. Ha i krydder, rødvin, laurbærblad og la gryta putre på svak varme til kjøttet er mørt (1 1/2 time). Ha i bønnene mot slutten, hvis du har dem i tidligere, vil de koke og jevne sausen mer.

Turfolk trener sikringskost

Service fra Perfect Home

Foto: Svein Raste