Noen ganger må man tømme fryseren litt, og da dukket det opp en mørbrand av elg, som Svein hadde fått av en kompis som jakter. Vi lagde helstekt Roastbeef til søndagsmiddagen med deilige rotgrønnsaker og saus, samt stekte poteter. Mat som hele familien liker, spesielt sønnen i huset. Høstmat som smaker.

Dette trenger dere:

1 mørbrand av elg/okse

1 persillerot

1/2 sellerirot

2 gulrøtter

1 sjalottløk

4 knuste einebær

olje/smør til stekning

salt, pepper

tyttebærsyltetøy/ripsgele

6-8 kokte poteter

Slik gjør dere:

Ta ut kjøttet i god tid, så det får romtemperatur. Krydre kjøttet med pepper og einebær, og salt. Brun kjøttet i stekepanna, til det får en stekeskorpe. Hakk grønnsaker i staver. Ha disse i en ildfast form. Legg mørbrand oppå grønnsakene og stek i ovnene på 125 grader i ca. 1 1/2 time. Viderestek på 175 grader, til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 60 grader (bruk steketermometer). La kjøttet hvile i min. 15 minutter før det skjæres opp i fine skiver. Lag en saus av viltkraft/fond, stekesjy, sjalottløk surret i smør, og bland i litt ripsgele. Stek poteter ved siden av og server.

Fin høstmat! Man kan smake og lukt skog og elg. Naturen kommer til nytte i et herlig måltid.

Service og glass fra Perfect Home

Foto: Svein Raste