Liker dere Spareribs? Ribbe til jul? Da er lammeribs noe dere virkelig må prøve nå som sesongen for lam er her. Dette er snaddermat. Helgekos for kjærester og alle andre som vil være med på etegilde. Prøv vår oppskrift på lammeribs og kos dere med disse saftige, sprøstekte godbitene.

 

Dette trenger dere (2 personer):

Lammeribs ca. 1 kg

4 fedd hvitløk

timian, salt og pepper

klasetomater

poteter

8 sjalottløk

olje og smør til steking

6 poteter

Slik gjør dere:

Mariner kjøttet – finhakk hvitløk og ha over kjøttet, krydre med timian og ha over litt olivenolje. La dette ligge i en pose fra morgenen til det skal stekes om kvelden.

Sett stekeovnen på 150 grader. Brun lammeribba i stekepanna så den får litt farge.  Stek hele sjalottløk i panna og ha på litt sukker, for å gi løken en fin glans (karamellisering). Ha ribba over i en ildfast form og langtidsstek den i ca. 2 timer (til kjøttet løsner fra beina). Fres opp varmen litt mot slutten 200-225 grader, for å få litt mer stekeskorpe og sprøhet. Ha tomater og sjalottløk oppi mot slutten av steketida.

Skjær poteter i båter, og stek i en ildfast form med olje, krydre med salt og pepper og evt. rosmarin/timian. Steketid ca. 40 minutter.

Nyt et herlig høstmåltid!

Foto: Svein Raste