Lasagne er jo så godt, og kjærestekokken elsker pasta, så denne retten fikk bein å gå på. Jeg har savnet lasagne, etter at jeg fikk gulten-og melkeallergi. Men så kom jeg over en fantastisk oste-erstatning for en stund siden (som passer til gratinering), og glutenfrie lasagne-plater er ikke noe problem å få tak i. Men dere må lage retten fra bunnen altså, det nytter ikke jukse med Toro-pakninger da. Glutenfrie pastaplater fra Rema-1000 er veldig gode også, så her er det ingen grunn til å ikke lage lasagne! Og med en god, lett italiensk rødvin til, så er dette supert helgemat, som ikke koster allverden, eller er særlig krevende å lage.

Dette trenger dere (2 personer):

400 g kjøttdeig

2 gulrøtter

1 liten løk

2 hvitløksfedd

1 pakke med hermetiske tomater – krossede

ca. 2 ss tomatpure

3-4 ts oregano

salt og pepper

1 trening kjøttbuljong

1-2 dl vann

6 lasagneplater (glutenfrie ved allergi)

revet ost (Violife ost ved allergi)

evt. litt oppkuttet stangselleri, hvis dere liker det.

 

Slik gjør dere:

Hakk gulrøtter i små biter, finhakk løken og hvitløk. Stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt, ha i gulrot, løk og hvitløk og la det surre med en liten stund. Ha over tomatpure, og la den surre med litt, ha så over pakken med krossede tomater og bland alt. Tilsett krydder og buljong smak til. Ha i litt vann, så ikke sausen blir for tykk (den skal jo koke en stund også). Sett ovnen på 225 grader. La suasen stå å surre og småkoke ca. 1/2 time til gulrøttene er litt møre. Legg så et lag med kjøttsausen i en ildfast form, legg lasagneplatene oppå laget med kjøttsaus, så et nytt lag med kjøttsaus, nytt lag med pasta, nytt lag med kjøttsaus. Sett formen i ovnen og stek ca. 20 minutter. Legg på revet ost og stek i ca. 10 minutter til. Server med litt salat og evt. brød til. OG selvsagt en god Italiensk vin.

Foto: Svein Raste

Vel bekomme!

Tallerkener fra Perfect Home