Noen ganger må man tømme fryseren litt, og da dukket det opp en mørbrand av elg, som Svein hadde fått av en kompis som jakter. Vi lagde helstekt Roastbeef til søndagsmiddagen med deilige rotgrønnsaker og saus, samt stekte poteter. Mat som hele familien liker, spesielt sønnen i huset. Høstmat som smaker.
Dette trenger dere:
1 mørbrand av elg/okse
1 persillerot
1/2 sellerirot
2 gulrøtter
1 sjalottløk
4 knuste einebær
olje/smør til stekning
salt, pepper
tyttebærsyltetøy/ripsgele
6-8 kokte poteter
Slik gjør dere:
Ta ut kjøttet i god tid, så det får romtemperatur. Krydre kjøttet med pepper og einebær, og salt. Brun kjøttet i stekepanna, til det får en stekeskorpe. Hakk grønnsaker i staver. Ha disse i en ildfast form. Legg mørbrand oppå grønnsakene og stek i ovnene på 125 grader i ca. 1 1/2 time. Viderestek på 175 grader, til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 60 grader (bruk steketermometer). La kjøttet hvile i min. 15 minutter før det skjæres opp i fine skiver. Lag en saus av viltkraft/fond, stekesjy, sjalottløk surret i smør, og bland i litt ripsgele. Stek poteter ved siden av og server.
Fin høstmat! Man kan smake og lukt skog og elg. Naturen kommer til nytte i et herlig måltid.
Service og glass fra Perfect Home
Foto: Svein Raste
06/10/2017
Roastbeef av elg
Elisabeth elg, vilt hovedrett 0 Comments
Noen ganger må man tømme fryseren litt, og da dukket det opp en mørbrand av elg, som Svein hadde fått av en kompis som jakter. Vi lagde helstekt Roastbeef til søndagsmiddagen med deilige rotgrønnsaker og saus, samt stekte poteter. Mat som hele familien liker, spesielt sønnen i huset. Høstmat som smaker.
Dette trenger dere:
1 mørbrand av elg/okse
1 persillerot
1/2 sellerirot
2 gulrøtter
1 sjalottløk
4 knuste einebær
olje/smør til stekning
salt, pepper
tyttebærsyltetøy/ripsgele
6-8 kokte poteter
Slik gjør dere:
Ta ut kjøttet i god tid, så det får romtemperatur. Krydre kjøttet med pepper og einebær, og salt. Brun kjøttet i stekepanna, til det får en stekeskorpe. Hakk grønnsaker i staver. Ha disse i en ildfast form. Legg mørbrand oppå grønnsakene og stek i ovnene på 125 grader i ca. 1 1/2 time. Viderestek på 175 grader, til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 60 grader (bruk steketermometer). La kjøttet hvile i min. 15 minutter før det skjæres opp i fine skiver. Lag en saus av viltkraft/fond, stekesjy, sjalottløk surret i smør, og bland i litt ripsgele. Stek poteter ved siden av og server.
Fin høstmat! Man kan smake og lukt skog og elg. Naturen kommer til nytte i et herlig måltid.
Service og glass fra Perfect Home
Foto: Svein Raste