Nå er vinteren her, og de norske blåskjella er på sitt beste igjen. De trives best i kaldt vann, så selv om blåskjell er godt året rundt, er det ekstra godt når de er store, oransje og fine sånn som nå. Vi prøver stadig en ny vri på blåskjell, og tåler du ikke vanlig følte, kan du prøve denne varianten med kokosmelk isteden. Og med litt spicy krydder, ble det kjempegodt! Prøv selv og nyt smaken av hav med deilige krydder fra Østen. Dette er en herlig forrett, eller et hovedmåltid hvis dere lager en litt større porsjon.

Dette trenger dere:

et nett med norske blåskjell

3 vårløk

2 fedd hvitløk

1/2 chili

1 sjalottløk

1 dl hvitvin

1 ss red currypasta

1 ts karri, 1 ts koriander

1/2 boks kokosmelk

2 ss olivenolje

Slik gjør dere:

Legg blåskjellene i vann i en stor bolle, og rens dem utenpå. Kast skjell som er ødelagte, og kast evt. de som ikke lukker seg når du kakker på skallet. Hell av vannet. Hakk vårløk, hvitløk, chili og sjalottløk i fine biter. Ha olivenolje i en stor kjele med lokk, og fres løken og chili i olje sammen med red curry pasta, koriander og karri, ha i hvitvin og la dette surre sammen noen minutter. Ha oppi blåskjellene og legg på lokket. La blåskjellene koke under lokk i ca. 5 minutter, rør om innimellom. De er ferdige når de har åpnet seg godt. Ha i kokosmelk og bland inn i kraften. Server blåskjellene rykende varme med loff eller brød til.

Nyt smakene av krydder og hav…

Foto: Svein Raste