Kjærestekokken og jeg feirer 5 år sammen – og det har vært 5 år fylt med oppturer og nedturer. Vi har elska, blitt uvenner, hatt pauser og lært hverandre å kjenne på godt og vondt. Men uansett har kjærligheten vi har til hverandre seiret, den har vokst og hjulpet oss videre. Nå har vi til og med bodd sammen i 6 måneder, og funnet en rytme sammen i hverdagen. Det er utrolig godt å ha en samboer ved sin side, en som hjelper til, skaper samhold, tar vare på barna og mor, og gjør sitt for å skape et bedre liv for oss alle. Visst har vi uoverensstemmelser, vi er to sterke og lidenskapelige personer, som virkelig kan få fram det verste i hverandre, men vi nærer også en trygg kjærlighet til hverandre, som får oss ned på jorda igjen, og holder oss sammen. Det er så lett å gi opp, så lett å stenge av, lukke døra og ikke gå til kjernen i seg selv. De fleste krangler speiler deg selv, og da gjelder det å gå i seg selv å kjenne etter hva den andre setter igang. Det er en grunn til at man velger den man velger – en person som skaper utvikling. Og løsninger finnes alltid, vi må bare være villige til å løfte dem fram og tørre å se, tørre å innrømme feil, tørre å være sårbare og åpne, så faller det meste på plass. Og hvis forholdet hadde vært preget av rutine og kjedsomhet, ja, da tror jeg jeg hadde gått av den grunn. Det at vi er lidenskapelige og kan vise følelser, er fantastisk deilig og spennende. Det skal storme litt i et forhold som er ekte og meningsfylt. Vi går for 5 nye år sammen, og jeg har fått roser av min kjære, og vi har feiret med god mat og vin. Husk å feire – feire livet, feire kjærligheten og hverandre. Størst av alt er kjærligheten – alltid.

Dette trenger dere (2 pers):

1 stor klo med Kongekrabbe

3 ss smør

2 fedd hvitløk

1/2 chili

litt vårløk

rucculasalat

sitron

hjertesalat

Slik gjør dere: 

Del kongekrabben i avlange biter. Smelt smør i en kjele og ha i hvitløk, chili og vårløk. La dette surre litt, til det mykner. Klipp opp skallet på krabba, og legg bitene i en ildfast form, og ha over smørblandingen. La krabba få en lunk i stekeovnen på 160 grader i ca. 10 min. Obs! ikke la den steke for lenge, da blir den seig/tørr.

Pynt tallerkenen med salat, sitron og dander Kongekrabbe-biter.

Server med et glass iskald hvitvin, gjerne Chablis.

Foto: Svein Raste

Love you <3