Denne kaka er superenkel å lage, og veldig god! Den kan lages sunnere, hvis du bytter ut hvitt sukker med kokosblomstsukker, eller sukrin. Uansett er den vel verdt å prøve. Og den kan lages med soyakremfløte ved allergi, og er også helt glutenfri pga. at du ikke bruker mel i kaka i det hele tatt. Høsten bringer med seg mer tid for innekos og da er det deilig med kake innimellom. Og kjærestekokken han er en kake-elsker – så uansett hva jeg rører sammen, setter han pris på min bakst og stønner av nytelse. Og han forsyner seg alltid mer enn en gang, og spiser gjerne kake til frokost. En ekte livsnyter kan man vel trygt kalle ham.

 

Dette trenger du:

Bunn:

4 eggehviter

1 ts sitronsaft

2 1/2 dl sukker/sukrin/kokosblomstsukker

1/2 plater hakket mørk sjokolade 70% kakao

1/2 ts bakepulver

2 1/2 dl kokos

Krem:

3 dl kremfløte/soyakremfløte/kokosmelk (alt ettersom hva du kan spise).

Hakket sjokolade til topping

evt. litt likør i kremen hvis du ønsker det Tia Maria f.eks.

Slik gjør du:

Visp eggehviter og sitron til en stiv masse. Tilsett sukker i 2-3 omganger mens du visper. Vend inn hakket sjokolade, bakepulver og kokos. Hell røren i en smurt form, 24 c.

Stek på nederste rille på 170 grader i ca. 40 minutter.

Pisk fløten, og bre kremen over kaken rett før servering, strø hakket sjokolade over.

Nyt en herlig kake til kaffen etter et deilig måltid sammen <3

Foto: Svein Raste