Nyttårsaften nærmer seg, og det er tid for årets siste måltid med venner og familie. Vi gleder oss til å ta fatt på det nye året igjen, med blanke ark og nye oppskrifter. Takk for det gamle og takk for at dere følger oss på Facebook, og på bloggen vår. Kanskje kommer det en overraskelse fra oss i 2018? Vi har lenge snakket om en kokebok, så det må være et mål for neste års kjærestemat. Ha en fin nyttårsaften, denne forretten er nydelig, dere kan bruke ørret eller laks etter eget ønske, og den kan lages med matfløte, kremfløte, soyafløte, eller lignende.

Dette trenger dere (4-6 personer):

200 g ørret eller laks rå

200 g røykelaks eller røykt ørret

frisk dill

1 liten sjalottløk

4 ts lodderogn

1 sitron

2 dl matfløte, soyafløte, kremfløte

1/2 ts hvit pepper

1/2 ts havsalt

2 ts kvernet rosepepper

1 ss finhakket paprika

evt. salt kjeks eller toast

Slik gjør dere: 

Del fisken i biter og kvern i foodprosessor, sammen med litt fløte og en halv presset sitron. Finhakk dill, sjalottløk og paprika, og ha dette oppi. Tilsett også rogn og kjør det sammen. Smak til med krydder, og spe med resten av fløten til du har en fast, men lett kremaktig masse. Ha moussen over i former, og dekk til og la stå i kjøleskapet noen timer (kan fint lages dagen i forveien). Pynt porsjonsskåler med dill, sitron og rogn, og server med salt kjeks eller toast til.

Bon appetite!

Godt nyttår fra oss til dere!

Foto: Svein Raste