Januar er for mange en lett måned. Og vi synes også det er godt med lett mat på nyåret, med mindre kalorier og med nye og annerledes smaker enn julemat og tradisjoner. Kylling er godt året rundt, men kan noen ganger bli litt kjedelig, så da er det spennende med litt nye smaker på kyllingen. Denne måten å lage kylling på, gjør at kyllingkjøttet blir saftig, og bacon, rosepepper og basilikum, skaper en herlig smaksopplevelse. Lett og god mat, som passer både til hverdag og til helgekosen, og som sørger for at kaloriinntaket ikke blir for høyt. Passer godt sammen med en lett Italiensk rødvin.

Dette trenger dere (2 personer):

2 store kyllingfilleter

frisk basilikum

1 pakke bacon

2 ts rosepepper, salt og pepper

6 små løk/sjalottløk

6-8 cherrytomater

1/2 smakspaprika

6-8 små poteter

olje til stekning

Slik gjør dere:

Ta ut kyllingfiletene i god tid før steking. Krydre med salt, pepper og rosepepper, og snurr baconskiver rundt filetene og fest disse med tannpirkere. Legg litt frisk basilikum imellom kyllingen og baconet. Ha små poteter delt i to i en ildfast form med olje og strø på salt og evt. annet krydder. Stek potetene på 225 grader i ca. 30 minutter. Demp varmen slik at ovnen står på 175 grader. Brun kyllingfileter i stekepanna, og ha over i en ildfast form, sammen med løk, cherrytomater og litt strimlet paprika, og stek videre i ovn i ca. 15 minutter (kommer an på størrelsen på filetene). La kjøttet hvile 10 minutter før kyllingen serveres med tilbehør. Hvis dere ønsker saus, kan Aioli passe godt til denne retten.

Vel bekomme!