Salt lammekjøtt er herlig mat om vinteren. Dette kjøttstykket skal trekke lenge, det blir saftig og mørt og du får i tillegg en god kraft, som du kan lage saus av. Smakfullt og godt på kalde vinterdager, og perfekt middag til søndager, hvor man har god tid til å lage ordentlig mat. Det er ikke vanskelig, det tar bare litt tid å tilberede.

Dette trenger dere (4 personer):

1 salt lammelår

2 laurbærblad

2 terninger grønnsaksbuljong

Blomkål

gulrøtter

kålrot

poteter

Slik gjør dere: 

Ha kjøttstykket i en stor kjele, hell på vann, ha i laurbær og buljong. La kjøttet trekke i 1 1/2 til 2 timer, til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 70 grader. Ha i steketermometer, og sjekk dette for riktig temperatur. La kjøttet hvile ca. 15 minutter før det skjæres i fine skiver. Bruk kraften og lag gjerne en saus (f.eks. toro sjysaus med kraft), eller lag fra bunnen av. Kok poteter, grønnsaker og server til lammekjøttet.

Foto: Svein Raste