Vi elsker ovnsstekt kylling. Smaken av en saftig og mør kylling, med kraft som smaker ekte og fantastisk av grønnsaker og krydder, er bare herlig. En slik rå kylling kan lages på så mange ulike måter, og kan varieres i smak med krydder og grønnsaker. Her har vi laget en versjon, som virkelig får fart på blodomløpet og gjør oss heite. Med chili og rosepepper, samt vår kjære venn hvitløken, blir dette helt hot og nydelig!

Dette trenger dere: 

1 stor rå kylling

6 fedd hvitløk

1/4-1/2 chili

6-8 rosepepper

2 stangselleri

1 smakspaprika

1 squash

1 persillerot

2 gulrøtter

2 sjalottløk

Salt og pepper

Slik gjør dere:

La kyllingen bli temperert før steking. Vask den og skyll den inni. Kutt grønnsaker i biter, avlange biter, og legg i en ildfast form. Del hvitløk i biter og putt innunder skinnet på kyllingen. Finhakk chili og bland i grønnsakene, sammen med rosepepper. Salt og pepre kyllingen og legg den oppå sengen av grønnsaker. Stek på 180 grader i ca. 1 1/2 time, kommer an på størrelsen på kyllingen. Kok ris til. La kyllingen hvile min. 10 minutter før den skjæres opp, og serveres oppå grønnsakene. Nyte varme og gode smaker og kraft på kalde vinterdager.

Foto: Svein Raste