Pasta Bolognese er enkelt og veldig godt. Denne retten lager dere enkelt selv, og det smaker godt til hverdag eller som helgekos. Bruk ferske grønnsaker og lag sausen selv, og bruk fersk pasta, så smaker dette herlig med et dryss revet Parmesan over. Og imens sausen putrer en halvtimes tid, kan dere flørte litt på kjøkkenet og ta et glass vin.

Dette trenger dere:

400 g karbonadedeig/kjøttdeig

2 gulrøtter

1 stangselleri

1 løk/rødløk

3-4 fedd hvitløk

2 ss tomatpuré

1 boks hermetiske tomater

1-2 kjøttbuljongterning

salt, pepper, oregano

olje til stekning

pasta

Parmesan

Slik gjør dere:

Finhakk løk og hvitløk. Hakk gulrøtter og selleri i terninger/små biter. Fres løk i olje i stekepanna, og ha over grønnsaker og la dette surre med en stund. Ha i tomatpuré, og la den surre inn litt for å få ut smakene. Hell over hermetiske tomater og litt vann og la buljongen løse seg opp i sausen. Stek kjøttet og bland inn i sausen. La sausen putre på lav varme ca. 30 minutter. Kok pasta etter anvisning på pakken, og server rykende varm med Bolognese saus over og litt Parmesan.

Foto: Svein Raste