Noen ganger et et realt biffmåltid utrolig godt. Dette er lørdagskos for alle som liker god mat og masse smak. Kjærestekokken har lange tradisjoner med biff med kryddersmør, helt tilbake til den gang han og familien drev restaurant Stallen i Drammen – og mange husker nok Stallmesterbiffen som var en stor suksess – og fortsatt er på menyen med nye eiere.

Dette trenger dere(2 personer):

2 entrecote stykker

En bunt asparges

8 cherrytomater

5 poteter

kryddersmør:

100 g smør/margarin

1 fedd hvitløk

1/4 chili

4 dråper Tabasco

1/4 presset sitron

1 ts hvit pepper

litt salt

Slik gjør dere:

Lag kryddersmør: finhakk hvitløk og Chili, og bland inn i mykt smør/margarin, smak til med salt, pepper, sitron, og pakk smøret inn i matpapir. Legg i kjøleskap eller fryser til det skal serveres.

Vask asparges og skrell hvis nødvendig, del stenglene i tre biter og forvell i kokende vann i 4 minutter, ha over i et dørslag og legg aspargesene i iskaldt vann, så de holder på den friske fargen og den crispy konsistensen.

Del poteter i båter og stek i en ildfast form med olje og salt og pepper i ca. 30-45 minutter.

Stek kjøttet i smør/olje/margarin i middels varm stekepanne. Cirka 2 minutter på hver siden, hell det smeltede fettet over kjøttet mens du steker. Legg til side og la kjøttet hvile i 10 minutter. Stek asparges og tomater noen minutter i fettet fra kjøttet, og krydre med litt havsalt.

Skjær opp kjøttet i fine skiver og server sammen med tilbehøret og en kladd kryddersmør på toppen av kjøttet.

Nytes med en god rødvin til.

Foto: Svein Raste