Det er tid for havets fineste fisk – Skreien er her, og vi må jo bare nyte denne hvite, fine fisken. Hvitere, fastere og mer nydelig fisk skal du lete lenge etter. Dette er en fantastisk råvare, som må nytes. Kjærestekokken kan triksene for å lage et ypperlig Skreimåltid, og deler sine tips med dere her. Dette er en topp søndagsmiddag.

Dette trenger dere( 2 personer):

2 store skiver Skrei

Skreirogn

2 gulrøtter

1 sjalottløk

150 g smør/margarin

salt, pepper

eddik

Slik gjør dere:

La fiske ligge i vannbad i kaldt, rennende vann. Ha vann i en kjele med salt og 1 ss eddik. Pakk rognen inn i matpapir, og trekk rognene i 12-13 minutter(kommer litt an på størrelsen). Legg rognen til side. Del gulrøtter i staver, og kok i vann til de er møre. Etterpå fres gulrøttene i smør, med litt salt og litt kraft fra fisken (når du trekker den). Finhakk sjalottløk og fres i en kjele med smør, ha i litt fiskekraft også her, for smakens skyld. Trekk fisken i en stor kjele med vann, med litt salt og ca. 1 ss eddik. Trekk i ca. 15 minutter (kommer an på størrelsen) til fisken løsner fra beinet. Server med kokte poteter, gulrøtter og sjalottløksmør og rogn til.

Vel bekomme!

Foto: Svein Raste