Svinefilet er en slager – alltid – og kan lages på mange ulike måter. Det lønner seg å marinere svinefilet, for ellers kan det bli litt tørt og kjedelig. Denne marinaden kan også brukes på kyllingfilet. Nyt smaken av honning, Chii og hvitløk, sammen med kokosris og en frisk og crispy salat.

Dette trenger dere:

1 svinefilet størrelse etter ønske/antall personer

2 fedd hvitløk

1/2 chilli

1 ss honning (flytende/smeltet)

1 ss olje

salt og pepper

Salat:

Frisk spinat, paprika, ananas, stangselleri, isbergsalat

kokosris – kok ris i kokosmelk/vann

Slik gjør dere:

Smelt honningen i vannbad. Finhakk chili, hvitløk og ha blandingen over svinefileten. La kjøttet marinere i noen timer før steking. Brun kjøttet i stekepanna, og ha fileten i en ildfast form, og stek videre i stekeovn på 180 grader i 15-20 minutter (kjernetemperatur 70 grader). La kjøttet hvile min 10 minutter før det skjæres i fine skiver.

Kok ris med kokosmelk og vann (ca. 50/50), etter anvisning på pakken.

Lag en lekker salat med spinatblader, ananas, paprika og stangselleri og litt isbergsalat.

Server retten og nyt de friske smakene.