Vi elsker smaken av skalldyr. Og liker å bruke rester og utnytte matvarene til det fulle. Har dere reker og andre skalldyr en kveld, hvorfor ikke lage en kraft av restene, som kan bli til saus eller suppe? Det er akkurat hva vi har gjort med denne oppskriften. Vi hadde reker og krabbe en fredagkveld, og laget en kremet skalldyrsuppe på rester av reke-og krabbeskall på lørdag. Dere koker kraft til suppa på disse restene, og har dere rester av reker og krabbe, så har dere alt dere trenger til en herlig forrett.

Dette trenger dere (2 personer):

kraft:

ca. 1-2 kg skall fra reker/krabbe (eller andre skalldyr)

2 ss olje/smør

2 ss tomatpure

2 gulrøtter

1/2 gul løk

1/4 purre

2 laurbærblad

1 ts hel pepper

ca. 1 liter vann (dekke over ingredienser)

4 ss hvitvinseddik

suppe:

1 dl Noilly Prat

5 dl kraft

1 ts maisennamel

1 dl matfløte/soyamatfløte

1 ts rød currypasta

1/2 ts gurkemeie

1/2 ts hvit pepper

salt

rensede reker og krabbeklør

Slik gjør dere:

Finhakk grønnsaker. Ha olje/smør i en kjele og surr rekeskall og krabbeskall og grønnsaker noen minutter. Ha i tomatpuré og la dette surre med noen minutter, slik at smakene kommer fram. Tilsett vann, eddik og krydder og la alt småputre ca. 30 minutter. Avkjøl kraften.

Ha Noilly Prat (tørr vermut) i en kjele og kok inn noen minutter. Ha over skalldyrkraften og kok inn. Jevn med maisenna rørt ut i litt vann. Kok inn slik at kraften reduseres. Smak til med curry, pepper, gurkemeie og salt. Rens reker og krabbe. Ha suppa i en dyp tallerken og pynt med skalldyr på midten. Serveres varm.

Foto: Svein Raste