Når sola skinner og skiløypene glitrer imot oss, er det fantastisk å legge ut på påskeskitur. Kjærestekokken har alltid pulken på slep, og oppi den har han alt vi trenger av sitteunderlag, primus, mat og drikke. Så er det bare å grave seg ned i tide, og nyte naturen, god musikk og selskap. Fetteren til Svein og familien fant veien innom rasteplassen vår, og det ble noen hyggelige timer utendørs.

Fenalår er herlig på tur, og det smaker fantastisk godt, når det blir skjært opp med en rustikk Samekniv på ei gammel fjøl. Fenalår er naturlig fermentert kjøtt, som er bra for magen også, så det er bra mat på mange måter. Koker dere kraft på høyrygg og kraftbein, kan dere fryse ned noen porsjoner, og varme opp over primusen ute, det er mat som varmer og smaker på tur enten det er vinter eller sommer.

Ellers er jo alltid grillpølser en vinner på tur. Og uansett så smaker maten utrolig godt ute. Og lager man en god sitteplass med sitteunderlag, granbar og ski i ryggen, da er det bare  nyte øyeblikket og la tida fly.

Gode venner, god mat, god stemning, sol og varme. God påske.

Foto: Svein Raste