Det er sommer og veldig hett om dagen. Antakelig den varmeste maimåned på mange år. Kjærestekokken sløver i skyggen, mens jeg nyter varmen. Det er som å være i syden, og det passer meg bra. På butikken fant jeg hummer til å grille, og tenkte at det ville bli en herlig liten forrett for oss denne lørdagen. Selv om vi har bodd sammen i snart ett år, er det viktig å holde kjærligheten varm, og gjøre det litt romantisk. Hummer er sommermat, og alt som kan grilles er topp, når varmen er her. Da vil vi ha det enkelt, lage mest mulig mat utendørs, og sitte ute i skyggen under en parasoll og spise.

Dette trenger dere (2 personer):

1 kokt hummer

1 smakspaprika

2 vårløk

1/2 sjalottløk

1/2 chilli

1 fedd hvitløk

2-3 ss smør/melange uten ved allergi

Slik gjør dere:

Ha smør i en kjele, sammen med finhakket hvitløk, chili og sjalottløk, og la dette frese litt i kjelen. Del smakspaprika i to, og del og rens vårløk. Del hummeren i to – sett kniven midt på hodet og skjær bakover mot halen. Snu den og del den helt over fra midten av hodet og forover. Ta ut paven øverst og tarmen (sort streng i det hvite kjøttet langs halen).

Legg vårløk i folie og ha over litt av smørblandingen, legg på grillen og grill i ca. 10 minutter. Legg på paprika, og la de grille til de er myke.

Legg hummeren med skallet ned på grillristen, og hell over smørblandingen. La de grille i ca. 5 minutter. Knus klørne på hummeren før servering, og server med tilbehør og en god hvitvin/rosévin til.