Kamskjell er en familie i klassen muslinger, som hører til rekken bløtdyr. De kan kjøpes ferske med de fine skjellene, som kan brukes når man tilbereder dem, eller frosne. De kan stekes eller brukes rå med marinade. I denne oppskriften lager vi de rå, omtrent som den gangen vi var på Engø gård og fikk dem servert der. Svein har dessuten vært på skalldyrkurs og fått oppskrift på råmarinerte kamskjell. En marinade med en god olivenolje (extra virgin), raspet ingefær, finhakket chili, hvitløk, sjalottløk, lime og krydder. Kamskjell er helt klart i klassen afrodisiakum, så derfor er det definitivt kjærestemat – og perfekt mat til Valentinsdagen.
Dette trenger dere:
Marinade:
1 dl extra virgin olivenolje
saften av 1/2 lime
1 ts raspet fersk ingefær
1 ts finhakket chili
1 ts finhakket hvitløk
1 ts finhakket sjalottløk
salt og pepper
Tilbehør/pynt:
babyleaf salat
rosepepper
sukkerertkjerner
paprika
Slik gjør dere:
Bland alle ingrediensene til en marinade. Legg kamskjellene i marinaden ca. en halvtime før servering. Dander på tallerkenen, eller i skjellene, og pynt med finhakkede sukkererter, litt babyleaf salatblader og strø rosepepper over.
Kjærestemat – ja virkelig!
Du er min Valentin.
Foto: Svein Raste
12/02/2017
Råmarinerte kamskjell
Elisabeth forrett, skalldyr forrett 0 Comments
Kamskjell er en familie i klassen muslinger, som hører til rekken bløtdyr. De kan kjøpes ferske med de fine skjellene, som kan brukes når man tilbereder dem, eller frosne. De kan stekes eller brukes rå med marinade. I denne oppskriften lager vi de rå, omtrent som den gangen vi var på Engø gård og fikk dem servert der. Svein har dessuten vært på skalldyrkurs og fått oppskrift på råmarinerte kamskjell. En marinade med en god olivenolje (extra virgin), raspet ingefær, finhakket chili, hvitløk, sjalottløk, lime og krydder. Kamskjell er helt klart i klassen afrodisiakum, så derfor er det definitivt kjærestemat – og perfekt mat til Valentinsdagen.
Dette trenger dere:
Marinade:
1 dl extra virgin olivenolje
saften av 1/2 lime
1 ts raspet fersk ingefær
1 ts finhakket chili
1 ts finhakket hvitløk
1 ts finhakket sjalottløk
salt og pepper
Tilbehør/pynt:
babyleaf salat
rosepepper
sukkerertkjerner
paprika
Slik gjør dere:
Bland alle ingrediensene til en marinade. Legg kamskjellene i marinaden ca. en halvtime før servering. Dander på tallerkenen, eller i skjellene, og pynt med finhakkede sukkererter, litt babyleaf salatblader og strø rosepepper over.
Kjærestemat – ja virkelig!
Du er min Valentin.
Foto: Svein Raste