Å grave en laks selv er faktisk ganske enkelt. Du kan bruke laks eller ørret, fersk fisk så klart, og har du fisket den selv, er det jo ekstra moro. Det tar ca. 3 dager, og denne retten er super til koldtbordet, til en forrett eller til julematen. Vi lagde denne til et selskap – til vår innflyttingsfest med gode venner, hvor vi feiret at vi er blitt samboere. Det ble et koselig lag!
Dette tenger dere:
700 g Frøya laks
1 1/2 ss sukker
1 1/2 ss salt
1/2 ts sort pepper
Hakket fersk dill
1/2 ts konjakk
Slik gjør dere:
Ha laksefiletene i en form
Strø salt og sukker over
Krydre med pepper og dill
Drypp over konjakk (du kan også bruke akevitt)
La stå 3-4 dager i kjøleskapet tildekket med folie
Snu filetene rundt hver dag
Server med flatbrød, poteter og annet godt tilbehør.
Vel bekomme!
17/09/2017
Gravlaks med konjakk
Elisabeth fisk, forrett forrett 0 Comments
Å grave en laks selv er faktisk ganske enkelt. Du kan bruke laks eller ørret, fersk fisk så klart, og har du fisket den selv, er det jo ekstra moro. Det tar ca. 3 dager, og denne retten er super til koldtbordet, til en forrett eller til julematen. Vi lagde denne til et selskap – til vår innflyttingsfest med gode venner, hvor vi feiret at vi er blitt samboere. Det ble et koselig lag!
Dette tenger dere:
700 g Frøya laks
1 1/2 ss sukker
1 1/2 ss salt
1/2 ts sort pepper
Hakket fersk dill
1/2 ts konjakk
Slik gjør dere:
Ha laksefiletene i en form
Strø salt og sukker over
Krydre med pepper og dill
Drypp over konjakk (du kan også bruke akevitt)
La stå 3-4 dager i kjøleskapet tildekket med folie
Snu filetene rundt hver dag
Server med flatbrød, poteter og annet godt tilbehør.
Vel bekomme!