Høsten er tid for lammekjøtt, og for oss er dette topp mat som alltid smaker. Og vi elsker å prøve nye varianter av retter med lam. Og lam i gryte, skaper så utrolig herlige smaker sammen med løk, grønnsaker, tomat og ikke minst rødvin. Det er bare å glede seg til kveldens måltid etter flere timer på tur i fjellet, en nydelig høstdag. Kjærestekokken har forberedt det meste på forhånd før vi gikk på tur, så da er det bare å sette over gryta, og la den putre og kose seg utover ettermiddagen og kvelden, mens duften av tomater og lam sprer seg i hytta. Koldjomfrua skal bake Foccacia til retten, oppskriften finner dere på bloggen.
Dette trenger dere:
2 kg lammebog
3 gulrøtter
2 stangselleri stilker
5 sjalottløk
5 små rødløk
1 paprika
4 fedd hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 boks hele tomater
1 dl tomatpure
1 pakke kokte hvite bønner
2 laurbærblader
salt, pepper, timian
2 dl rødvin
5 dl vann
slik gjør dere:
Brun kjøttet i smør/olje i stekepanna. Hakk grønnsaker i biter, strimler, rens løken og stek i stekepanna med litt sukker. Ha tomater, tomatpure, og alle grønnsaker i gryta med vann. Ha i kjøttet og løken, kok ut stekepanna med litt vann, og tilsett gryta. Ha i krydder, rødvin, laurbærblad og la gryta putre på svak varme til kjøttet er mørt (1 1/2 time). Ha i bønnene mot slutten, hvis du har dem i tidligere, vil de koke og jevne sausen mer.
Turfolk trener sikringskost
Service fra Perfect Home
Foto: Svein Raste
06/10/2017
Fransk lammegryte ala kjærestekokken
Elisabeth gryterett, lam, lammekjøtt Uncategorized 0 Comments
Høsten er tid for lammekjøtt, og for oss er dette topp mat som alltid smaker. Og vi elsker å prøve nye varianter av retter med lam. Og lam i gryte, skaper så utrolig herlige smaker sammen med løk, grønnsaker, tomat og ikke minst rødvin. Det er bare å glede seg til kveldens måltid etter flere timer på tur i fjellet, en nydelig høstdag. Kjærestekokken har forberedt det meste på forhånd før vi gikk på tur, så da er det bare å sette over gryta, og la den putre og kose seg utover ettermiddagen og kvelden, mens duften av tomater og lam sprer seg i hytta. Koldjomfrua skal bake Foccacia til retten, oppskriften finner dere på bloggen.
Dette trenger dere:
2 kg lammebog
3 gulrøtter
2 stangselleri stilker
5 sjalottløk
5 små rødløk
1 paprika
4 fedd hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 boks hele tomater
1 dl tomatpure
1 pakke kokte hvite bønner
2 laurbærblader
salt, pepper, timian
2 dl rødvin
5 dl vann
slik gjør dere:
Brun kjøttet i smør/olje i stekepanna. Hakk grønnsaker i biter, strimler, rens løken og stek i stekepanna med litt sukker. Ha tomater, tomatpure, og alle grønnsaker i gryta med vann. Ha i kjøttet og løken, kok ut stekepanna med litt vann, og tilsett gryta. Ha i krydder, rødvin, laurbærblad og la gryta putre på svak varme til kjøttet er mørt (1 1/2 time). Ha i bønnene mot slutten, hvis du har dem i tidligere, vil de koke og jevne sausen mer.
Turfolk trener sikringskost
Service fra Perfect Home
Foto: Svein Raste