Vi elsker molter, og det er ekstra stas å lage en dessert av selvplukkede molter fra myrene på Veggli. Det er en hard jobb å plukke disse bæra, og det blir mange timer gående i tunge myrer. Men gevinsten er jo fantastisk – nydelige desserter, kaker og i tillegg god trim, nydelig natur og tid sammen. Her er vår versjon av tilslørte bondepiker med moltesyltetøy.
Dette trenger dere:
200 g molter
2 ss sukker, 1 ss honning
glutenfrie kjeks, eller annen lys kjeks etter smak
Kremfløte/soyakremfløte
evt. noen dråper tia Marie på som topping
Slik gjør dere:
Kok syltetøy av moltene. Kok opp sammen med sukker og honning og la det småkoke i 5-10 minutter til det tykner litt. Avkjøl syltetøyet. Ha kjeks i en pose og knus disse. Pisk krem (ha gjerne litt moltekraft i kremen), og ha molter, kjeks, krem osv. lagvis i dessertglass. Server og nyt smakene av skog og natur.
Foto: Svein Raste
Dessertskåler og lykt fra Perfect Home
06/10/2017
Bondepiker med molter
Elisabeth dessert, molter Dessert 0 Comments
Vi elsker molter, og det er ekstra stas å lage en dessert av selvplukkede molter fra myrene på Veggli. Det er en hard jobb å plukke disse bæra, og det blir mange timer gående i tunge myrer. Men gevinsten er jo fantastisk – nydelige desserter, kaker og i tillegg god trim, nydelig natur og tid sammen. Her er vår versjon av tilslørte bondepiker med moltesyltetøy.
Dette trenger dere:
200 g molter
2 ss sukker, 1 ss honning
glutenfrie kjeks, eller annen lys kjeks etter smak
Kremfløte/soyakremfløte
evt. noen dråper tia Marie på som topping
Slik gjør dere:
Kok syltetøy av moltene. Kok opp sammen med sukker og honning og la det småkoke i 5-10 minutter til det tykner litt. Avkjøl syltetøyet. Ha kjeks i en pose og knus disse. Pisk krem (ha gjerne litt moltekraft i kremen), og ha molter, kjeks, krem osv. lagvis i dessertglass. Server og nyt smakene av skog og natur.
Foto: Svein Raste
Dessertskåler og lykt fra Perfect Home