Left Sidebar – 2 Column
22/10/2016
Blåskjell-gryte med fenikkel og currypasta
Elisabeth skalldyr Uncategorized 0 Comments
Som dere sikkert har skjønt elsker vi blåskjell! Og som kjærestekokken sa, nå er det sikkert mange som er lei fårikål og tunge kjøttretter. Det var vi, så vi sparte reinsdyret til en annen gang og kjøpte store, fine blåskjell fra Trønderlag. Skjellene er best nå utover vinteren, når vannet blir kaldere, så framover er […]
14/10/2016
Lammecarre med ratatouille og fløtepoteter
Elisabeth lammekjøtt hovedrett 0 Comments
Lammecarré er vel «kronen på verket» av varianter av lammekjøtt? I hvert fall ser disse lekre kjøttstykkene ut som toppen av en matrett. Kjærestekokken elsker lam – og han elsker å tilberede lammekjøtt… Han er en tradisjonell kokk, og har et bein i «Brimi» leieren uten tvil. Jeg klager ikke altså, jeg er vel heller […]
08/10/2016
Eplekake med rosiner og mandler
Elisabeth bakst, epler Bakst 0 Comments
Eplekake hører høsten til. Og eplekake finnes i utallige varianter. Denne smakte godt med mandler og rosiner. Og med litt ekte bourbon vaniljepulver og kanel, får man en nydelig, rund og fin smak, kombinert med smak av lett syrlige epler. Kjærestekokken han var fornøyd, etter flere timers jobb med å skru sammen et skap fra […]
24/09/2016
Tyttebær med eple, kanel og vanilje
Elisabeth blåbær, tilbehør Tilbehør, Ut på tur 0 Comments
Vi var på tyttebærtur for noen uker siden. Og siden tyttebæra har utrolig lang holdbarhet, stod de renset i tette bokser nest 2 uker i kjøleskapet før vi kokte syltetøy. I oppskriften eksperimenterte vi med kanel, vanilje og epler, for å gjøre smaken rundere. Mmmm, det smakte himmelsk. Foto: Svein Raste Dette trenger du: 1 […]
24/09/2016
Høstsuppe kokt på svineknoke
Elisabeth suppe, svinekjøtt hovedrett 0 Comments
Høsten er tid for god, varm, kokt mat. Mat som er basert på skikkelig kraft, som gir næring og masse energi, nå som sola sakte svinner hen, dagene blir kortere og temperaturen synker. Kraft kan du koke av all slags kjøtt med bein. Kjøttet må koke i ca. 2 timer, husk å skumme kraften i […]
16/09/2016
Kokt, salt lammekjøtt i saus med gulrøtter, purre og saltbakte morenepoteter
Elisabeth lammekjøtt hovedrett 0 Comments
Høsten er tid for lam, og det er virkelig en råvare vi setter pris på. Det finnes utrolig mange gode variasjoner – her er en av dem. Saltet lammekjøtt får en røkt, god smak og kjøttet blir mer rosa i fargen. Kjøttet kokes, og smaker godt med en jevnet purre-og gulrotsaus til. Vi saltbakte noen […]
08/09/2016
Soyamarinert svinefilet med wokede grønnsaker og scampi
Elisabeth asiatisk, svinekjøtt hovedrett 0 Comments
Svinefilet er deilig helgekos. Man kan bruke både ytre-og indrefilet. Disse kan brukes som de er, eller marineres før steking. Denne gangen har vi valgt en litt asiatisk vri, med soyasaus, sweet-chili saus, lime og ingefær. Litt honning gir en rundere smak, og avsleper det salte, krydrede litt. Med wokede grønnsaker til og enten ris […]
04/09/2016
Lapskaus med høyrygg
Elisabeth gryterett, oksekjøtt hovedrett 0 Comments
Søndagsmiddagen kan vi godt bruke litt tid på å lage. Ofte har vi god tid, hviler ut hjemme og pusler med ting i huset. Så mens kjærestekokken vasker bilene, er jeg vikarierende sjefs-kokk (koldjomfrua stiger i gradene) og regjerer alene på kjøkkenet. Lapskaus med skikkelig kjøtt, tar litt lengre tid å lage, men det er […]
28/08/2016
Rødspette med sydlandsk tilbehør
Elisabeth fisk, italiensk, poteter hovedrett 0 Comments
Når kjærestekokken drar på Harry-tur, så går han i fiskebutikken i Strømstad og kjøper fersk Rødspette. Rødspette er en undervurdert fisk, som vi sjelden bruker i Norge. Selve fisken har fint, hvitt kjøtt og mild smak, så den trenger litt spicy tilbehør. Tomater, basilikum, hvitløk-og chilismør, gjorde susen sammen med helstekt flyndre. Lett og smakfull […]
28/10/2016
Spicy hønsesuppe når vinteren nærmer seg
Elisabeth høne, suppe Uncategorized 0 Comments
Høne skal være godt for så mangt. Og kraften man får når man koker en høne, er næringsrik og jeg har blitt fortalt at den skal hjelpe mot tungsinn. En slik suppe varmer godt, og den er enkel og billig å lage. Og med masse orientalske krydder, blir den smakfull og populær både blant voksne […]
Klikk for å lese mer...