Left Sidebar – 2 Column
27/11/2015
Lutefisklag med mødrene
Elisabeth fisk Uncategorized 0 Comments
Mødrene våre må vi ta godt vare på. Og det å invitere dem på middag, er en hyggelig gest, som de setter pris på. Og nå som det nærmer seg jul (en knapp måned igjen), så er det moro å lage julemat i henhold til norske tradisjoner. Og da kommer vi ikke utenom lutefisken; denne […]
26/11/2015
Smøremyk rakfisk med tilbehør
Elisabeth fisk forrett 0 Comments
Det nærmer seg Desembermåned, julebord og førjulsselskaper. Og rakfisklag er det vel flere som både skal holde og være gjest i. Kjærestekokken min elsker rakfisk og har lange tradisjoner med denne vellagrede fisken. Raking av fisk er en konserveringsmetode basert på en gjæringsprosess som blir kalt fermentering. Fermentert mat er mat der råstoffene har blitt […]
25/11/2015
Svinekotelett med linser og rotstappe
Elisabeth rotgrønnsaker, svinekjøtt hovedrett 0 Comments
Kjærester må også spise hverdagsmat…ellers går det galt både i forhold til lommeboka og kiloene,,,men hvem har sagt at hverdagsmat må være kjedelig? Nye variasjoner hver uke har blitt et mål, etter at bloggen ble startet. Og hvem trenger vel godt levert eller Adams matkasse? Dette klarer vi selv dere gjennom å bruke fantasien! Rotgrønnsaker kan […]
24/11/2015
Gulrotkake a la de gærne
Elisabeth bakst Bakst 0 Comments
Denne oppskriften stammer fra min tid på Dikemark sykehus, da jeg jobbet der på nitti-tallet. Sykehuset hadde egen kafe med hjemmebakst. Og kakene var gode, det lover jeg. Og litt galskap i livet er sunt. Det er godt at alle ikke er a4, selv om pasientene på Dikemark slet mer enn de hadde godt av. […]
22/11/2015
Reinsdyrsteik med rosenkål og syltede pærer
Elisabeth vilt hovedrett 0 Comments
Reinsdyrsteik er deilig søndagsmiddag med familien, i førjulstiden eller i romjula når den kommer. Enkelt å lage, magert og godt. Nydelig, smakfullt og mørt kjøtt, som alle liker. Framover blir det mye julemat, så vi trenger noen avbrekk med magrere mat innimellom slaga, for å balansere livvidden og magen. Sausen av kraften fra kjøttet, smaker […]
21/11/2015
Villsvin med solbærsaus
Elisabeth fransk, saus, vilt hovedrett, Kortreist mat, Tilbehør 0 Comments
En lørdagskveld, etter en hel dag med yoga, på kurs i Oslo, hadde kjæresten invitert meg på middag hjem til seg. Det var utrolig deilig å sette seg i bilen og kjøre i retning Drammen, og bli møtt av en mann som hadde brukt dagen til å lage en hyggelig kveld for oss to. Levende […]
20/11/2015
Skagensalat med reker og krepsehaler på toast
Elisabeth forrett, skalldyr forrett 0 Comments
Sjømat er kjærestemat – det er vårt motto. Og når kjæresten disker opp med en forrett som jeg elsker, men ikke har spist på lenge, fordi den vanligvis inneholder creme fraiche, da nyter jeg hver bit. Svein har blitt en super allergikokk, og brukte isteden majones og soyafløte i dressingen! mmmm,,,,,sier jeg bare……la dere forføre! […]
19/11/2015
Elisabeth Uncategorized 0 Comments
170190B9-F7BD-4B1B-8420A4459DC5E55C-E66AB008-0328-4849-85A8C7089F7AFB92
19/11/2015
Hjemmelaget guacamole
Elisabeth grønnsaker Tilbehør 0 Comments
Ferdigkjøpt guacamole smaker ikke særlig godt. Også er det jo så såre enkelt å lage det selv! Det er snart fredag, og mange har sikkert Taco på menyen? Og avocado er jo en utrolig næringsrik sak! Den inneholder masse sunt fett, proteiner, E, B og C-vitaminer. Den er egentlig en frukt, men fordi den smaker som en […]
28/11/2015
helstekt lammerygg
Elisabeth lammekjøtt hovedrett, Oppskrifter 0 Comments
En liten gourmetaften i ny og ne, er ikke å forakte for kjærestepar. Da får vi tid til å kose oss sammen, lage mat og nyte det vi har kokkelert i god tid ved bordet etterpå. Og siden vi elsker lammekjøtt, blir det en del retter av lam i løpet av sesongen. Lammerygg er virkelig […]
Klikk for å lese mer...