Left Sidebar – 2 Column
31/10/2015
El Coto – opphavet til enda en nydelig Rioja vin
Elisabeth vin Vintips 0 Comments
Riojaviner er nydelige nå som høsten er her. De er nokså kraftfulle og passer godt til høstmat. Vi har tidligere skrevet en del om Rioja-distriktet og vinproduksjonen der, så se innlegget om Baron de Ley, hvis dere gikk glipp av det. Svein har også besøkt bodega el Coto og kan varmt anbefale denne Crianza utgaven. […]
30/10/2015
Syltede pærer
Elisabeth dessert Dessert, Tilbehør 0 Comments
Syltede pærer er et tilbehør eller en dessert, som kan brukes til så mangt. Kjæresten min, sjefs-kokken, er flink til å lage tilbehør, som for eksempel kan brukes til å balansere en kjøttrett. Som kokk, er han opptatt av å komplettere rettene, og derfor tilfører han ofte litt sødme på en eller annen måte. Prøv […]
30/10/2015
Lammefrikasse
Elisabeth lammekjøtt hovedrett 0 Comments
Kokt mat er tradisjonsmat, men det er også sunn mat. Når man koker kjøtt, slik at det blir kraft, så får man masse mineraler og næringsstoffer som kroppen trenger gratis. Mange av oss ( i hvert fall vi som er over 30) har vokst opp med denne typen mat til hverdag og fest. Og heldigvis […]
29/10/2015
Aioli – hvitløksmajones
Elisabeth egg Tilbehør 0 Comments
Aioli eller hvitløksmajones, er enkelt å lage og smaker mye bedre hjemmelaget enn den man kjøper i butikk…Ofte er vi redde for å prøve nye ting på kjøkkenet, men la dere ikke stoppe, prøv og se hvor enkelt det egentlig er. Aioli er perfekt tilbehør til reker, tapas, salat, råstekte båtpoteter og mye annet godt. […]
28/10/2015
Gulasj-suppe med litt krutt
Elisabeth oksekjøtt, suppe hovedrett 0 Comments
Denne gulasj-suppa er enkel og smakfull. Vi lagde den på en fredag med barna tilstede, istedenfor den velkjente fredagstacoen,,,den blir man av og til litt lei. Og gulasjen minnet oss om turen til Praha, og vi har jo lovet dere noen Tsjekkeretter, så her kommer en dere kan bruke både til hverdag og fest! Litt […]
25/10/2015
Fjellørret og flatbrød på tur
Elisabeth fisk Kortreist mat, Ut på tur 0 Comments
Når høsten byr på nydelig vær, er det bare å pakke sekken og dra på tur. Enten det er ved sjøen, på fjellet, eller i skogen. Vi er så heldige å kunne nyte turer i fjellet, siden Svein har hytte på Veggli. Selv har han trålt skog og fjell her oppe i årevis og kjenner […]
24/10/2015
Reinsdyrplomme
Elisabeth vilt hovedrett 0 Comments
Nå som det er høst, er det vilt på menyen hjemme hos oss. Vilt hører liksom med til årstiden, det smaker av lyng og einebær. Og kjæresten hadde tatt turen innom den lokale kjøtthandleren i Rødberg – Fjellsmak – og funnet et lite stykke reinsdyrplomme – akkurat passe til oss to. Dette er en del av reinens bakpart, låret (flatbiff kan […]
21/10/2015
Høst=rotgrønnsaker og torsk i karri !
Elisabeth fisk, rotgrønnsaker hovedrett, Oppskrifter, Tips / ting 0 Comments
Høsten er høysesong for rotgrønnsaker! Fråtsetid! Og norske rotgrønnsaker er av topp kvalitet. Disse næringsrike grønnsakene kan brukes til det meste i matlaging, og vi bruker dem titt og ofte, året rundt. De kan wokkes, bakes i ovn, kokes, moses, brukes i supper og gryter og spises rå. Det finnes en rekke typer; sellerirot, persillerot, pastinakk, rødbeter, andre […]
21/10/2015
Tyttebærsyltetøy med epler
Elisabeth bær Tilbehør, Ut på tur 0 Comments
Foto: Svein Raste En tur i skogen en søndag formiddag, er en fin aktivitet for kjærestepar. Så når været er bra, pakker vi sekken og tar oss en tur. Da får vi tid til å være sammen, tid til å prate og ha ro. Det å gå ute i naturen åpner for samtaler, og noen ganger tror […]
31/10/2015
Aprikosekake – farmors oppskrift
Elisabeth bak Bakst 0 Comments
Min farmor på 95 år, har vært opptatt av mat hele sitt liv. Hun ble morløs da hun var ganske ung, bare åtte år, og måtte tidlig lære seg å hjelpe til på kjøkkenet. Så selv har jeg mange gode minner fra barndommen, hvor hun laget god mat og bakte kaker, som vi barnebarna fikk […]
Klikk for å lese mer...