Left Sidebar – 2 Column
07/12/2015
Lammesuppe når stormen raser
Elisabeth suppe hovedrett 0 Comments
Da Svein var på hytta noen dager alene i uka som var, ble denne suppa til; passer perfekt til alle dere som må søke ly for stormen, enten dere er sammen eller alene. Heldigvis er været bedre idag, i hvert fall her på Østlandet, men våre tanker går til dere som har opplevd stormens og […]
06/12/2015
Mammas risboller uten melk og gluten
Elisabeth bakst Bakst 0 Comments
Mammaen min har to døtre med matallergi. Søsteren min er faktisk født med cøliaki, så hele oppveksten levde jeg med mat uten særlig mye gluten. Og mamma gjorde alltid sitt beste, for å finne på mat og kaker som søsteren min kunne spise. Og disse risbollene var jo uten gluten, så de ble en fast […]
05/12/2015
Jordskokksuppe med bacon eller stekt spekeskinke
Elisabeth suppe hovedrett 0 Comments
Jeg bare elsker supper,,,og jeg elsker kjærestekokken min…Før jeg traff han, var suppe noe man lagde med poser fra Toro…Ting endrer seg! Gudskjelov,,,hva jeg gikk glipp av før…Og med rotgrønnsaker i suppa blir det helt maks! Sunt og smakfullt! Jordskokk er en rotgrønnsak som opprinnelig kom fra Sør-og Nord Amerika, indianerne brukte den mye i […]
04/12/2015
Honning-glassert andebryst med smak av jul
Elisabeth and hovedrett 0 Comments
Når helgen nærmer seg, lurer vi alltid på hva vi skal kose oss med? Noen ganger handler vi litt ukritisk, og mye godt havner i fryseren, så med jevne mellomrom gjelder det å dukke nedi skuffene og bruke noe av det som blir lagret der. Og tro det eller ei, jammen fant jeg to flotte […]
03/12/2015
Lettsaltet torsk med ertepure, fennikel og bacon – juletorsk som smaker!
Elisabeth fisk hovedrett 0 Comments
En litt annerledes juletorsk, men vel så god! Torsk er hverdagsmat og festmat på samme tid! Fisken kan varieres utrolig mye, og selv om selve fisken ikke smaker så mye, er tilbehøret avgjørende for hvordan retten faller ut. Ertepure er nydelig til torsk. Og bacon ved siden av gjør retten himmelsk! Torsk inneholder jod, som […]
02/12/2015
Hjertevarmende eplegløgg
Elisabeth Kortreist mat, Tilbehør 0 Comments
Et besøk på frukt-og juletregården i Lier, resulterte i denne nydelige førjulsdrikken,,,Gløgg har lange tradisjoner og kan lages på utallige måter. Den lages tradisjonelt med alkohol, men kan også være uten. Gløgg skal være varm og stammer fra «Glühwine» og «mulled wine.»Julekrydder er med å sette karakteristisk smak på gløggen og fyller huset med deilige […]
01/12/2015
Pynt til jul med krydder på glass
Elisabeth Tips / ting 0 Comments
Julekrydder som hel Stjerneanis, kanelstenger og nellikspiker, er utrolig dekorativt i tillegg til at de lukter himmelsk! Så hvorfor ikke pynte huset med krydder på koselige glass? Stjerneanis er et kinesisk krydder, og frøene kan tygges for å hjelpe fordøyelsen. Kanel kommer fra ulike land i Asia, men Ceylonkanel, fra Sri Lanka, regnes for å […]
29/11/2015
Adventstemning på frukt-og juletregården
Elisabeth tilbehør Kortreist mat, Ut på tur 0 Comments
En tur på gårdsbesøk i adventstiden, skaper stemning og en god følelse. Her er det gårdsutsalg med kortreiste produkter, både fra egen produksjon og andres. Utenfor møter julenekene oss, sammen med kranser, og det står nyhogde juletrær utstilt på tunet. Butikken er innredet i Fjøset, og gamle tømmervegger, nips fra bestemors tid sammen med produkter, […]
29/11/2015
Lapper liker lapper
Elisabeth bakst Bakst 0 Comments
Søndagen er i gang for fullt. Og vi er oppe, selv om vi var ute i går og feiret ei god venninne som fylt 50 ! Været ser ikke verst ut heller, enda det pøsregnet i natt. Men kjenner jeg kjæresten, så er han ekstra søstsugen dagen derpå. 1. søndag i advent er det og, […]
08/12/2015
Laks bakt i folie på en seng av fennikel
Elisabeth fisk hovedrett 0 Comments
Fisk til middag, er godt nå før jul. Det er lett fordøyelig og smakfullt. Laks er en vinner her hjemme, både blant barn og voksne, og kan varieres i det uendelige. Her er en smakfull variant med fennikel. Ovnsbakt fennikel smaker utrolig – søtt og krydret. Foliebakt mat tar vare på næringsstoffene og er enkelt. […]
Klikk for å lese mer...