Left Sidebar – 2 Column
17/11/2015
Torsk med tomater, oliven og rotstappe
Elisabeth fisk hovedrett 0 Comments
Fisk er god mat, særlig hvis man klarer å variere litt. Barn (og kjærester) blir gjerne lei den hvite torsken, fulgt av gulrøtter og poteter med en kladd smør. Derfor gjelder det å prøve seg fram og pakke torsken inn i masse deilig smak. Sånn som her. Dette er sunt og smakfullt og gikk ned […]
16/11/2015
Kjøttsuppe
Elisabeth oksekjøtt, suppe hovedrett, Oppskrifter 0 Comments
En god kjøttsuppe blir aldri feil. Dette er norsk tradisjonsmat og en god rett nå som vinteren er her. Her på Østlandet fikk vi årets første snøfall i morges, og utenfor vinduet mitt er det hvitt på bakken. Så dette er en perfekt dag å lage en varm, næringsrik suppe på. Selv om det tar […]
15/11/2015
Salt lammekjøtt med purreløksaus og gulrøtter
Elisabeth lammekjøtt hovedrett 0 Comments
Svein bare elsker saltet lammekjøtt, og det er desidert en av hans favoritt-retter når vinteren setter inn. For dette er mat som varmer, mat som gir næring til kropp og sjel når mørket og kulda setter inn,,,Så lag mer slik mat om vinteren, kanskje det hjelper? Selv får jeg ikke nok av kraft fra kokt kjøtt, […]
14/11/2015
Spansk sjømatpaella
Elisabeth skalldyr, spansk Oppskrifter 0 Comments
En av våre hengivne lesere Isabelita Pauda tipset oss for en stund siden om oppskrift på sjømatpaella. Det så virkelig fristende ut, og vi vet jo at det er godt, fra våre besøk på spanske breddegrader. Nå har vi laget mye norsk tradisjonsmat i det siste, så nå følte vi for å vende nesa utover […]
13/11/2015
Silkemyk rådyrfilet
Elisabeth vilt hovedrett, Oppskrifter 0 Comments
En rådyrbukk, tok nesten livet av kjæresten min, da han ble overfalt av dette brunstige dyret, som stanget han i lysken, og lagde et dypt kjøttsår, ikke langt unna hovedpulsåren,,,Heldigvis gikk det bra, og vi kunne senere nyte en deilig rådyrfilet sammen (ikke fra den samme som Svein møtte på, den fikk horna kutta og […]
12/11/2015
Torsk med serranoskinke, spinat og kikerter
Elisabeth fisk hovedrett 0 Comments
Nå som kjæresten min har kommet hjem, var jeg ikke sen med å invitere han på middag! Og jeg tenkte at maten måtte være smakfull, men litt lett, så selv om ordtaket sier torsk gjør dorsk,så tror jeg ikke det stemmer…Denne retten inneholder kikerter,, disse belgfruktene er svært næringsrike og sunne. De er kolesterolsenkende (noen […]
12/11/2015
Å være kjæreste med «Lars Monsen 2»
Elisabeth Ut på tur 0 Comments
Gutta på tur er en ting,,,men når det kommer til Lars Monsen-stilen, så kan kjærestens turer i villmarka, på koia, alene i flere dager og uker være en prøvelse å holde ut. Ikke dårlig i grunn, at Monsen har kapret Trine Rein (og nå også giftet seg med henne). Men er du glad i en […]
11/11/2015
Hønsefrikasse – mot høstdepresjoner
Elisabeth høne hovedrett 0 Comments
Da vi var i Praha tidlig i høst, sa guiden vår Filip Bis (som for øvrig har skrevet en artig kokebok som heter Tsjekkeretter) at hønsesuppe kurerer depresjoner…Det skader ikke å prøve i hvert fall! Og gamle kjerringråd, fra Tsjekkia denne gangen, er det ofte noe i. Hønsefrikasse er Norsk tradisjonsmat. Kjøttet trenger lang koketid, men […]
10/11/2015
Ris Pilaf
For å piffe opp risen, kan man tilsette kraft eller buljong. Da får man en gulere ris, med mere smak, som passer godt til kylling og svinekjøtt. Retten sies å stamme fra Alexander den stores tid, og spredte seg til Syd-Europa etter hvert, og er nå en utbredt måte å koke ris på i mange land i verden, hvor ris brukes til de […]
18/11/2015
Blåbær-og kreklinglikør
Elisabeth bær Uncategorized 0 Comments
På en av våre siste turer i fjellet, før snøen dukket opp, fant vi mer bær, først og fremst Krekling. Da vi satt ved et vann delvis dekket av is etter en av de første frostnettene, var det tuer med bær rundt oss. Kreklingbær er nesten sorte, litt metalliske i fargen. De inneholder masse farge, […]
Klikk for å lese mer...