Left Sidebar – 2 Column
07/11/2015
Indisk hønsesuppe
Elisabeth høne, suppe hovedrett 0 Comments
Hønsekraft kan brukes til så mangt. Hvis dere koker en høne, får dere mye god kraft, som kan bli til for eksempel Indisk hønsesuppe med karri. Hønsekraft er gull verdt, frys den ned i melkekartonger og ta opp til supper og sauser. En karrisaus lagd av hønsebuljong til fisk og nystekt kylling er godt (se bloggen under […]
07/11/2015
Bakte epler med is
Elisabeth dessert, epler Dessert 0 Comments
En enkel og sunn, men veldig god dessert som kan følge søndagsmiddagen, eller være kos til kvelds. Her er oppskriften! Kos dere og ha en fin søndag!!! Solen skinner, etter en natt med regn, nyt dagen og hverandre! dette trenger dere til 4 pers: 4 epler 4 ss vann 3 ss rosin 4 ss […]
06/11/2015
Ukas vin – Tommasi – en deilig Italiener
Elisabeth vin Vintips 0 Comments
Denne uka anbefaler kokken en italiensk vin – Tommasi Graticcio Appasionato (sistnevnte betyr lidenskapelig…). Han er alene på hytta og surrer for seg selv (mulig han savner meg fælt, siden vinen heter det den gjør…), og da har han gjerne en bag-in-Box stående, som han går og lunker litt på. Synes jeg ser han for […]
06/11/2015
Pai med kjøttdeig og grønnsaker
Elisabeth oksekjøtt hovedrett 0 Comments
Helgekosen trenger ikke alltid å være så avansert, eller koste skjorta! En pai er smakfull og fristende. Og de fleste liker slik mat, ung eller gammel. Det var lenge siden jeg hadde eksperimentert med paideig, pga. min glutenintoleranse antakelig, men jeg brukte en gammel oppskrift, og benyttet litt mer «bindemiddel! for glutenfri bakst kan være […]
04/11/2015
Allergiprodukter – anbefalinger
Elisabeth Tips / ting 2 Comments
Mange av oss sliter med matallergier og intoleranser. Jeg fikk påvist melkeallergi og glutenintoleranse for seks år siden, og har siden da levd på diett kan man vel kalle det. Det går i grunn smertefritt, men det var jo en overgang både for meg og kjæresten å venne seg til. Heldigvis finnes det mange gode […]
04/11/2015
Varme pannekaker med fjellbær
Elisabeth dessert, pannekaker Dessert 0 Comments
Pannekaker er alltid godt, og både små og store,,,liker pannekaker her i gården. Med litt bær til, blir det en lekker dessert, som godt kan følge et viltmåltid, reinsdyrsteik eller lignende. Eller det kan være en koserett, for slikkmunner, som helst vil kose seg litt hver dag,,,akkurat som min kjære. Oppskrift på glutenfrie pannekaker: 4 […]
03/11/2015
Stekt kyllingfilet med Rotgrønnsaker i karri og kokosmelk
Elisabeth kylling, rotgrønnsaker hovedrett 0 Comments
Det er ikke bare kokken som finner på og lager kjærestemat. Vi deler på det, og lager maten sammen og prøver å inspirere hverandre. Det fungerer godt. Og jeg kaller han for Cheffen min, mens jeg blir tiltalt som koldjomfrua….ikke mye jomfru men,,,kokken er innimellom helt sjef, så ingen av oss klager akkurat. Vi er […]
02/11/2015
Helstekt Stange-kylling på en seng av grønnsaker
Elisabeth grønnsaker, kylling hovedrett 0 Comments
Stange gård har helt fantastiske fjærkre-produkter. Og deres hele landkylling, er nydelig å helsteke i ovnen sammen med rotgrønnsaker. Dette er utrolig enkelt, og veldig smakfullt. Og igjen får man mye deilig kraft å meske seg med. Stangekylling er alet opp av lokale bønder med strenge krav til kvalitetssikring. Kyllingen er av Ross rasen. Fôret […]
02/11/2015
Tranebær-syltetøy
Elisabeth bær Tilbehør 0 Comments
Tranebær er utrolig sunt. Disse bærene er proppfulle av antioksidanter og er velbrukt som kjerringråd mot urinveisinfeksjoner. I Norge har vi lite tradisjon for å bruke de i matlaging, men Svein liker alltids å utforske på kjøkkenet; her har han sitt lille forsøkslaboratorie, kan man vel si. Så da han kom over en pose med […]
09/11/2015
Karrisaus – vi elsker det hotte!
Elisabeth kylling, saus hovedrett, Tilbehør, Uncategorized 0 Comments
Dette er en saus som er super til kylling og svin. Den er enkel å lage og smaker veldig godt. Alle liker den, barna og de voksne. Passer fint på en mandag, som tilbehør til middagen. Min sønn elsker denne sausen, og han ble lykkelig, da Svein kom og laget saus (det var han nemlig ikke bortskjemt […]
Klikk for å lese mer...